Domaći sok od jabuke i šargarepe se priprema na sledeći način:
Jabuke očistiti i iseći na veće parčiće.
Šargarepu takodje očistiti i iseći na krupniju parčad.
Jabuke skuvati u 5 l vode, a šargarepu u 2, 5 l vode. Skuvano i ohladjeno voće ispasirati u blenderu, dodati vodu u kojoj se kuvalo voće i još 2 – 3 litra vode. Staviti da se sve to prokuva.
Kad počne da vri dodati šećer i limuntus i ostaviti da vri još 2-3 min.
Smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuva na laganoj vatri još jedno 10 min.
Sipati vreo sok u zagrejane flaše zatvoriti ih i umotati u ćebe.
Sastojci za Ušećerene jabuke:
10 manjih jabuka,
1 kg šećera,
10 štapića dužine 20 cm,
crvena boja za kolače.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više