Rolnice od haringe se pripremaju na sledeći način:
Filetirati ribu. Povrće oprati, očistiti i sitno iseckati.
Pomešati vino i sirće, dodati iseckani crni luk, praziluk i šargarepu.
Zatim dodati po kašiku bibera u zrnu, bobice kleke, seckanu mirođiju, seckani timijan i lovorov list, zagrevati do ključanja, pa na umerenoj temperaturi kuvati 5 minuta.
U međuvremenu složiti filete u posudu, preliti vrelom tečnošću sa povrćem i ostaviti da se ohladi.
Marinirane filete staviti na radnu površinu, na svaki staviti po malo kiselih krastavaca, pažljivo urolati i zakačiti čačkalicom.
Urolane haringe, vratiti u marinadu.
Poklopljeno držati 4-6 dana, vodeći računa da rolnice budu uvek potpuno potopljene.
Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...