Jabuke u prezli

Jabuke u prezlama

Advertisement

Sastojci za jabuke u prezli:

  • 5 kiselih jabuka,
  • 2 kašike soka od limuna,
  • šolja prezli,
  • šolja šećera,
  • kašičica cimeta,
  • 125 g margarina, iseckanog.

Jabuke u prezli se pripremaju na sledeći način:

  1. Jabuke operite, očistite od semena i tanko isecite.
  2. Poređajte u vatrostalnu posudu i prelijte sokom od limuna.
  3. Pomešajte prezle, šećer i cimet, pa dodajte komadiće margarina i dobro sjedinite masu.
  4. Pospite jabuke smesom od prezli i margarina, pa pecite oko 60 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
  5. Poslužite dok je vruće.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Jabuke u prezlama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 26 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares