- Advertisement -
Sastojci za posnu tortu Ledi Di:
- 750 ml vode,
- 1 kg banana,
- 300 g mlevenog posnog keksa,
- 100 g kokosovog brašna,
- 3 pudinga od vanile,
- 500 g šećera,
- 2 čokolade za kuvanje,
- 2 margarina.
Posna torta Ledi Di se priprema na sledeći način:
- Oba margarina se umute u velikoj posudi, u kojoj se posle sve sjedinjuje.
- 3 pudinga prokuvati sa 500 grama šećera u 750 ml vode.
- Kad se ova masa malo prohladi, polako se dodaje u umućeni margarin.
- Ne sme da bude vrelo, da se margarin ne bi razvodnjio.
- Dodaje se zatim mleveni keks i kokosovo brašno, uz mešanje kašikom.
- Zatim se ubaci i kilogram seckanih banana, i sve se dobro umuti.
- Na kraju se torta oblikuje na poslužavniku.
- Kada se isipa polovina umućene mase, preko toga se, kao preliv, sipa istopljena jedna čokolada za kuvanje.
- Zatim se doda ostatak mase, kao još jedan „sprat“ torte, i odozgo sipa druga rastopljena čokolada.
- Na kraju stavimo tortu u frižider da se stegne.
- Inače, ukoliko želimo da masa bude još čvršća, možemo da dodamo 3-4 nalomljena keksića, oni odlično upiju dodatnu vlagu i savršeno se sjedine sa ostatkom mase.
Recept poslala Cmilja Čubrilović
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna torta Ledi Di
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -