Posna torta Ledi Di

Posna torta Ledi Di

Advertisement

Sastojci za posnu tortu Ledi Di:

  • 750 ml vode,
  • 1 kg banana,
  • 300 g mlevenog posnog keksa,
  • 100 g kokosovog brašna,
  • 3 pudinga od vanile,
  • 500 g šećera,
  • 2 čokolade za kuvanje,
  • 2 margarina.

Posna torta Ledi Di se priprema na sledeći način:

  1. Oba margarina se umute u velikoj posudi, u kojoj se posle sve sjedinjuje.
  2. 3 pudinga prokuvati sa 500 grama šećera u 750 ml vode.
  3. Kad se ova masa malo prohladi, polako se dodaje u umućeni margarin.
  4. Ne sme da bude vrelo, da se margarin ne bi razvodnjio.
  5. Dodaje se zatim mleveni keks i kokosovo brašno, uz mešanje kašikom.
  6. Zatim se ubaci i kilogram seckanih banana, i sve se dobro umuti.
  7. Na kraju se torta oblikuje na poslužavniku.
  8. Kada se isipa polovina umućene mase, preko toga se, kao preliv, sipa istopljena jedna čokolada za kuvanje.
  9. Zatim se doda ostatak mase, kao još jedan “sprat” torte, i odozgo sipa druga rastopljena čokolada.
  10. Na kraju stavimo tortu u frižider da se stegne.
  11. Inače, ukoliko želimo da masa bude još čvršća, možemo da dodamo 3-4 nalomljena keksića, oni odlično upiju dodatnu vlagu i savršeno se sjedine sa ostatkom mase.

Recept poslala Cmilja Čubrilović

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna torta Ledi Di
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 56 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares