Oba margarina se umute u velikoj posudi, u kojoj se posle sve sjedinjuje.
3 pudinga prokuvati sa 500 grama šećera u 750 ml vode.
Kad se ova masa malo prohladi, polako se dodaje u umućeni margarin.
Ne sme da bude vrelo, da se margarin ne bi razvodnjio.
Dodaje se zatim mleveni keks i kokosovo brašno, uz mešanje kašikom.
Zatim se ubaci i kilogram seckanih banana, i sve se dobro umuti.
Na kraju se torta oblikuje na poslužavniku.
Kada se isipa polovina umućene mase, preko toga se, kao preliv, sipa istopljena jedna čokolada za kuvanje.
Zatim se doda ostatak mase, kao još jedan „sprat“ torte, i odozgo sipa druga rastopljena čokolada.
Na kraju stavimo tortu u frižider da se stegne.
Inače, ukoliko želimo da masa bude još čvršća, možemo da dodamo 3-4 nalomljena keksića, oni odlično upiju dodatnu vlagu i savršeno se sjedine sa ostatkom mase.
Sastojci za posni slani kolač od krompira:
500 g brašna za kolače,
30 g kvasca,
250 ml vode,
30 ml maslinovog ulja,
200 g krompira,
200 g slatkog krompira,
1 mala crvena paprika,
ruzmarin,
2 čena belog luka,
50 ml maslinovog ulja,
biljni suvi začin,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više