Posna šerbet torta

Posna šerbet torta recept

Advertisement

Sastojci za posnu šerbet tortu:

  • 6 kašika šećera + 350 g šećera,
  • 100 g seckanih oraha,
  • 200 g mlevenih oraha,
  • kašika praška za pecivo,
  • šolja ulja,
  • brašna prema potrebi,
  • 200 g posnog margarina,
  • 7 štangli posne čokolade.

Posna šerbet torta se priprema na sledeći način:

  1. Na slabijoj vatri karamelizujte šest kašika šećera, prelijte šoljom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi.
  2. Sklonite s vatre i u prohlađeno dodajte seckane orahe, 250 grama šećera i ulje.
  3. Sipajte brašna koliko je potrebno da dobijete testo srednje gustine.
  4. Dodajte prašak za pecivo, dobro izmešajte i testo podelite na dva dela.
  5. U podmazanom i brašnom posutom kalupu ispecite dve kore.
  6. Ušpinujte 100 grama šećera, dodajte mlevene orahe, margarin i dve štangle otopljene čokolade.
  7. Dobro izmešajte, premažite tortu i preklopite drugom korom.
  8. Ostatak posne čokolade istopite s nekoliko kašika vode i malo margarina.
  9. Topljenom čokoladom prelijte gotovu tortu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna šerbet torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 71 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares