Posna torta sa voćem i čokoladom

Posna torta sa voćem i čokoladom

Advertisement

Sastojci za Posnu tortu sa voćem i čokoladom:

  • 300 g kiselih oljuštenih jabuka,
  • 1 pomorandža,
  • 150 g griza,
  • 1 šolja ulja,
  • 100 g suvog grožđa,
  • 250 g kristal šećera,
  • 100 g crne čokolade.

Posna torta sa voćem i čokoladom se priprema na sledeći način:

  1. Izrendati jabuke, dodati sok i struganu koru od jedne pomorandže, 150 g griza, šolju ulja, 100 g suvog grožđa i 250 g šećera.
  2. Sve dobro sjediniti, sipati u pripremljen pleh i peći.
  3. GLAZURA: U 100 g čokolade dodati kašiku vrele vode i 2-3 kapi ulja i preliti preko ohlađene torte.
  4. Tortu po želji ukrasiti voćem.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna torta sa voćem i čokoladom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 14 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares