- Advertisement -
Sastojci za prženu grdobinu sa krompirom:
- 2 komada po 350 g fileta grdobine,
- 750 g krompira,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1/3 šolje hladno ceđenog maslinovog ulja,
- 1/2 šolje potočarke ili druge vrste zelene salate krupno iskidane,
- balzamiko sirće,
- morska so,
- krupno mleveni crni biber.
Pržena grdobina sa krompirom se priprema na sledeći način:
- Filete grdobine, bez kožice i opne, iseći na manje komade i staviti u činiju.
- Po ukusu posoliti i ostaviti da se marinira 15 minuta.
- U međuvremenu skuvati krompir u malo posoljenoj vodi.
- Odstajale filete grdobine posušiti papirnim salvetama, pa staviti u vatrostalnu posudu sa 2 kašike zagrejanog maslinovog ulja.
- Pržiti na umerenoj temperaturi 3-4 minuta, okrećući ih 3-4 puta, da sa svih strana dobiju zlatnorumenu boju.
- Skloniti sa grejne ploče i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče još 10-12 minuta, tj dok vlakna u sredini fileta ne budu sočna i meka.
- Izvaditi iz rerne, prekriti aluminijumskom folijom i ostaviti da stoji 5 minuta.
- Kuvani krompir ocediti, staviti na zagrejano malinovo ulje, lagano viljuškom izlomiti svaki krompir, da se lagano umrvi.
- Uliti sok od pečenja ribe, izmešati i na kraju dodati iskidane listove potočarke ili zelene salate po izboru.
- Nekoliko puta okrenuti špatulom da listovi svenu.
- Po ukusu posoliti i skloniti sa grejne ploče.
- Na toplom tanjiru poslužiti ribu sa mrvljenim krompirom. Posuti krupno mlevenim biberom, poprskati maslinovim uljem i balsamiko sirćetom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 4 Review(s)
Pržena grdobina sa krompirom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -