300 g posnog keksa (posni petit beurre) ili piškota.
Za prvi fil:
1 l fante (ili drugi gazirani sok od pomorandže),
5 kašika šećera,
250 g margarina,
5 kašika prah šećera,
3 kesice pudinga od vanile,
3 veće banane.
Za drugi fil:
250 g margarina,
300 g mlevenog posnog plazma keksa,
50 ml soka od pomorandže,
6 kašika prah šećera,
1 konzerva ananasa.
Potrebno je još:
100 ml soka od pomorandže,
šlag,
kisela voda.
San snova posna torta se priprema na sledeći način:
Prvi fil se pravi na sledeći način: šećer pomešati sa pudingom (prahom iz kesice), naliti sa 200 ml fante i dobro izjednačiti. Ostali sok staviti da provri, dodati mešavinu s pudingom i kuvati uz mešanje dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi (povremeno promešati). Pomešati s umućenim margarinom i šećerom u prahu i prvi fil je spreman za upotrebu.
Drugi fil se pravi na sledeći način: umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati sok od pomorandže, mleveni plazma keks i sve dobro izjednačiti.
Sav keks natopiti sokom od pomorandže (100 ml) i poređati na tacnu.
Preko naneti polovinu prvog fila i poređati ananas.
Preko ananasa naneti drugi fil pa bananu isečenu na kolutove.
Preko banana naneti drugu polovinu prvog fila ali odvojiti 2-3 kašike.
Poravnati površinu fila i fil prekriti posnim keksom natopljenim sokom od pomorandže.
Stranice torte premazati ostatkom prvog fila (2-3 kašike koje smo ostavili sa strane) i ostaviti u frižider da odstoji oko 2-3 sata.
Umutiti šlag sa kiselom vodom, premazati celu tortu i do služenja vratiti u frižider.
Sastojci za posnu rolovanu pastrmku:4 pastrmke srednje veličine,1 praziluk,250g šampinjona,80g pirinča,4 kašike maslinovog ulja,1 brokoli,2l supe od povrća,80g posnog putera,mešavina začina,šafran, biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više