Brancin na povrću

Brancin na povrću

Advertisement

Sastojci za brancin na povrću:

  • 1 brancin 500-600 g,
  • 1 paradajz,
  • 1/2 zelene paprike,
  • 1/2 crvene paprike,
  • 1 manji praziluk,
  • 1 manja glavica crnog luka,
  • 1/6 kašičice semena morača,
  • 1/2 kašičice naseckanih listova peršuna,
  • 1/4 kašičice origana,
  • 1/4 kašičice majčine dušice,
  • maslinovo ulje,
  • limun,
  • so,
  • biber.

Brancin na povrću se priprema na sledeći način:

  1. Paradajz, paprike i praziluk iseći na komadiće, staviti ih u uljem namazanu vatrostalnu činiju.
  2. Posuti začinskim biljem, po ukusu začiniti solju i biberom i lagano promešati.
  3. Brancin spolja i iznutra namazati uljem, posoliti, pobiberiti, staviti na povrće i poprskati maslinovim uljem.
  4. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, zavisno od debljine ribe.
  5. Izvaditi iz rerne i poslužiti toplo, dekorisano po želji.

Recept poslala Biljana Trifunović

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Brancin na povrću
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 3 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares