Posne carske bombone se pripremaju na sledeći način:
Šećer ušpinujte sa malo vode i u to dodajte samlevene urme, suvo grozdje prethodno potopljeno u rum, a potom ocedjeno, mlevene smokve, kandiranu pomorandžu i mlevene orahe.
Rum dodajte po želji.
Napravljene kuglice uvaljajte u kristal šećer ili mlevene orahe.
Sastojci za posnu supu od celera:
1 velika glavica celera (oko 500 g),
2 srednje šargarepe,
1 srednji krompir,
1 glavica crnog luka,
2 češnja belog luka,
1 l povrćnog bujona,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
svež peršun za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više