Posne carske bombone se pripremaju na sledeći način:
Šećer ušpinujte sa malo vode i u to dodajte samlevene urme, suvo grozdje prethodno potopljeno u rum, a potom ocedjeno, mlevene smokve, kandiranu pomorandžu i mlevene orahe.
Rum dodajte po želji.
Napravljene kuglice uvaljajte u kristal šećer ili mlevene orahe.
Sastojci za posnu supu od cvekle:
2 srednje velike cvekle,
2 šargarepe,
1 crni luk,
2 krompira,
3 čena belog luka,
1 šolja naseckanog kelja,
1 šolja paradajz pirea (ili iseckanih paradajza),
8 šolja povrćnog bujona,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
sveži peršun za garnituru (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više