1 kašika nes kafe (može i obična crna, samo razblažite sa sojinim mlekom),
2 dl mlake vode,
malo ruma,
fildžan sojinog mleka.
Posna keks torta sa čokoladom se priprema na sledeći način:
U sojinom mleku skuvati puding od vanile.
Puding ostaviti da se dobro ohladi.
Margarin umutiti sa fruktozom (ili šećerom), da bude penast.
U ohlađen puding, uz neprekidno mešanje, dodati margarin i vanilin šećer.
Kada je krem dobro umućen, dodati posnu čokoladu koju ste predhodno otopili na blagoj vatri.
Krem dobro umutiti.
Napraviti i smesu za umakanje keksa od neskafe, vode, ruma i sojinog mleka.
U posudi, u kojoj ćete slagati tortu, predhodno namočen keks složite u prvi red, zatim dodajte fil, pa ponovo red keksa i tako sve dok ne složite zadnji red keksa, preko koga ćete staviti malo fila i blago narendati čokoladu.
Sastojci za Postan sos od jabuka:
2 kg jabuka,
220 ml soka od jabuke,
sok od jednog limuna,
100 g smeđeg šećera,
kašičica cimeta,
muskatni orašćič po želji,
puter po želji.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više