Posna keks torta sa čokoladom

3781
- Advertisement -

Keks torta sa posnom čokoladom

Advertisements

Sastojci za keks torta sa posnom čokoladom:

  • 400 g posnog keksa,
  • 800 ml sojinog mleka,
  • 2 pudinga sa ukusom vanile,
  • 100 g posne čokolade,
  • 125 g margarina,
  • 125 g fruktoze ili šećera,
  • 1 vanilin šećer.

Za umakanje keksa:

  • 1 kašika nes kafe (može i obična crna, samo razblažite sa sojinim mlekom),
  • 2 dl mlake vode,
  • malo ruma,
  • fildžan sojinog mleka.

Posna keks torta sa čokoladom se priprema na sledeći način:

  1. U sojinom mleku skuvati puding od vanile.
  2. Puding ostaviti da se dobro ohladi.
  3. Margarin umutiti sa fruktozom (ili šećerom), da bude penast.
  4. U ohlađen puding, uz neprekidno mešanje, dodati margarin i vanilin šećer.
  5. Kada je krem dobro umućen, dodati posnu čokoladu koju ste predhodno otopili na blagoj vatri.
  6. Krem dobro umutiti.
  7. Napraviti i smesu za umakanje keksa od neskafe, vode, ruma i sojinog mleka.
  8. U posudi, u kojoj ćete slagati tortu, predhodno namočen keks složite u prvi red, zatim dodajte fil, pa ponovo red keksa i tako sve dok ne složite zadnji red keksa, preko koga ćete staviti malo fila i blago narendati čokoladu.
  9. Tortu čuvajte u frižideru pre služenja.

Autor: Jasmina Agić

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna keks torta sa čokoladom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 23 Review(s)
- Advertisement -