Sok od jabuke i šargarepe se priprema na sledeći način:
Jabuke očistiti i iseći na veće parčiće.
Šargarepu takodje očistiti i iseći na krupniju parčad.
Jabuke skuvati u 5 l vode, a šargarepu u 2, 5 l vode. Skuvano i ohladjeno voće ispasirati u blenderu, dodati vodu u kojoj se kuvalo voće i još 2 – 3 litra vode. Staviti da se sve to prokuva.
Kad počne da vri dodati šećer i limuntus i ostaviti da vri još 2-3 min.
Smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuva na laganoj vatri još jedno 10 min.
Sipati vreo sok u zagrejane flaše zatvoriti ih i umotati u ćebe.
Sastojci za posne kajzerice:
500 g brašna,
1 kašika šećera,
1 kašičica soli,
1 kesica suvog kvasca (7 g),
300 ml tople vode,
3 kašike maslinovog ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više