Sok od jabuke i šargarepe se priprema na sledeći način:
Jabuke očistiti i iseći na veće parčiće.
Šargarepu takodje očistiti i iseći na krupniju parčad.
Jabuke skuvati u 5 l vode, a šargarepu u 2, 5 l vode. Skuvano i ohladjeno voće ispasirati u blenderu, dodati vodu u kojoj se kuvalo voće i još 2 – 3 litra vode. Staviti da se sve to prokuva.
Kad počne da vri dodati šećer i limuntus i ostaviti da vri još 2-3 min.
Smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuva na laganoj vatri još jedno 10 min.
Sipati vreo sok u zagrejane flaše zatvoriti ih i umotati u ćebe.
Sastojci za posne špagete sa tunjevinom i kukuruzom:
300 g posnih špageta,
200 g tunjevine iz konzerve (u vodi ili ulju),
1 konzerva kukuruza (oko 200 g),
100 g posnog majoneza,
2 kašike maslinovog ulja,
1 čen belog luka (sitno seckan),
so i biber po ukusu,
svež peršun za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više