Sok od jabuke i šargarepe se priprema na sledeći način:
Jabuke očistiti i iseći na veće parčiće.
Šargarepu takodje očistiti i iseći na krupniju parčad.
Jabuke skuvati u 5 l vode, a šargarepu u 2, 5 l vode. Skuvano i ohladjeno voće ispasirati u blenderu, dodati vodu u kojoj se kuvalo voće i još 2 – 3 litra vode. Staviti da se sve to prokuva.
Kad počne da vri dodati šećer i limuntus i ostaviti da vri još 2-3 min.
Smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuva na laganoj vatri još jedno 10 min.
Sipati vreo sok u zagrejane flaše zatvoriti ih i umotati u ćebe.
Sastojci za zapečen pasulj sa povrćem:
250-300 g pasulja tetovca,
300 g praziluka,
2 glavice crnog luka,
3-4 paprike,
peršunov list,
ulje,
4 paradajza,
začin od povrća,
so,
biber.