Sirup za domaći sok od šargarepe se priprema na sledeći način:
Šargarepu očistite, dobro operite i iscedite sok u sokovniku.
U slučaju da nemate sokovnik izrendajte je na sitno rende.
U posudu sa vodom, ulijte ceđeni sok od šargarepe, kao i suvi ostatak koji je ostao posle ceđenja, isedite svih 6 limunova i ostavite da odstoi u frižideru 24h.
Posle 24 h sok procedite dva puta kroz gazu i dodajte šećer. Šećer se dodaje u razmeri 1 kg šećera na 1,5 l soka.
Sok sipajte u čiste staklene flaše i čuvajte na hladnom mestu.
Sastojci za pečeni krompir punjen povrćem:krompir,margarin,200g pečuraka, 2 paprike, 3 kašike kukuruza, 3 kašike pasulja iz konzerve, 1 tikvica.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više