Sirup za domaći sok od šargarepe se priprema na sledeći način:
Šargarepu očistite, dobro operite i iscedite sok u sokovniku.
U slučaju da nemate sokovnik izrendajte je na sitno rende.
U posudu sa vodom, ulijte ceđeni sok od šargarepe, kao i suvi ostatak koji je ostao posle ceđenja, isedite svih 6 limunova i ostavite da odstoi u frižideru 24h.
Posle 24 h sok procedite dva puta kroz gazu i dodajte šećer. Šećer se dodaje u razmeri 1 kg šećera na 1,5 l soka.
Sok sipajte u čiste staklene flaše i čuvajte na hladnom mestu.
Sastojci za hobotnicu u posnom, pikantnom sosu:1,5kg hobotnice,4 valika paradajza,3 čena belog luka,1 ljuta papričica,2 kašike sitno seckanog lista peršuna,100ml maslinovog (ili suncokretovog) ulja,so,mleveni biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više