Sok od cvekle, limuna, pomorandže i šargarepe

Sok od cvekle, limuna, pomorandže i šargarepe

Advertisement

Sastojci za sok od cvekle, limuna, pomorandže i šargarepe:

  • 1 kg cvekle,
  • 1 kg šargarepe,
  • 1 kg limuna,
  • 1 kg pomorandže,
  • 4 l vode,
  • 8 limuntusa,
  • 3 kg šećera.

Sok od cvekle, limuna, pomorandže i šargarepe se priprema na sledeći način:

  1. Oljuštiti i oprati cveklu i šargarepu pa ih izrendati na krupno rende i sipati u veću posudu.
  2. Limun i pomorandžu oprati, iseći i cele zajedno sa korom samleti na mašini za meso i dodati u posudu sa cveklom i šargarepom.
  3. U posudu dodati još 2 litre vode i 4 limuntusa. Sve izmešati i ostaviti da stoji 24h. U toku ta 24h poželjno je povremeno promešati.
  4. Nakon 24h tečnost iz posude dobro procediti pa u dobijeni sok dodati preostalih 2 l vode, 3 kg šećera i još 4 limuntusa.
  5. Dobro sve promešati i kada se istopi sav šećer, sipati u plasticčne ili staklene flaše. Dobićete oko 6,5-7 litara sirupa.
  6. U sok ne ide konzervans, a da bi ga što duže čuvali, flase (plastične) staviti u zamrzivač i vaditi po potrebi.
  7. Pre služenja sok razblažiti po ukusu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Sok od cvekle, limuna, pomorandže i šargarepe
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 14 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares