Posne kuglice od dunja i jabuka se pripremaju na sledeći način:
U šerpu staviti dunje i jabuke (oprane, očišćene, oljuštene i izrendane) i šećer i na umerenoj temperaturi pa kuvati uz stalno mešanje.
Kada masa bude gusta, varjača ostavlja trag po dnu šerpe i tečnost uvri, skloniti sa ringle i ohladiti.
Od hladne mase vlažnim rukama oblikovati kuglice, uvaljati ih u kristal šećer, zabosti u svaku po jedan badem, stavljati u papirne korpice i ostaviti da se stegnu.
Sastojci za posnu domaću pastu od bundeve sa pesto sosom:250g sveže bundeve (gramaža nakon čišćenja),280 g brašna,1 kašičica soli + 2 kašičice za kuvanje testenine.Za sos:50ml maslinovog ulja,2 kašike pesto sosa,2 čena belog luka, so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više