Posne kuglice od dunja i jabuka se pripremaju na sledeći način:
U šerpu staviti dunje i jabuke (oprane, očišćene, oljuštene i izrendane) i šećer i na umerenoj temperaturi pa kuvati uz stalno mešanje.
Kada masa bude gusta, varjača ostavlja trag po dnu šerpe i tečnost uvri, skloniti sa ringle i ohladiti.
Od hladne mase vlažnim rukama oblikovati kuglice, uvaljati ih u kristal šećer, zabosti u svaku po jedan badem, stavljati u papirne korpice i ostaviti da se stegnu.
Sastojci za posni tako sa tofuom i povrćem:
1 pakovanje tofua, isceđenog i isečenog na kockice,
1 crvena paprika, isečena na trakice,
1 zelena paprika, isečena na trakice,
1 crveni luk, isečen na trakice,
1 šolja kukuruza (kuvanog ili iz konzerve),
2 kašike maslinovog ulja,
1 kašičica kumina,
1 kašičica čili praha,
so i biber po ukusu,
tortilje,
limunov sok i svež korijander za posluživanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više