Posne kuglice od dunja i jabuka se pripremaju na sledeći način:
U šerpu staviti dunje i jabuke (oprane, očišćene, oljuštene i izrendane) i šećer i na umerenoj temperaturi pa kuvati uz stalno mešanje.
Kada masa bude gusta, varjača ostavlja trag po dnu šerpe i tečnost uvri, skloniti sa ringle i ohladiti.
Od hladne mase vlažnim rukama oblikovati kuglice, uvaljati ih u kristal šećer, zabosti u svaku po jedan badem, stavljati u papirne korpice i ostaviti da se stegnu.
Sastojci za posno šnite od sočiva i pečurki:
500 g sočiva,
375 g pečurki po želji,
250 g smrznutog kukuruza,
2 krompira,
2 šargarepe,
2 čena belog luka,
glavica crnog luka,
pola kašičice sušene majčine dušice,
pola veze peršuna,
kašika brašna,
ulje,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više