- Advertisement -
Sastojci za džem od suvog voća sa đumbirom:
- 200 g urmi,
- 250 g suvih šljiva,
- 250 g suvih kajsija,
- 250 g suvih smokava,
- 125 g šećera,
- 3 kašike đumbira,
- 1, 2 l vode.
Džem od suvog voća sa đumbirom se priprema na sledeći način:
- Urme očistite od koštica i isperite ih zajedno sa ostalim suvim voćem, pa ih sve naseckajte na manje komade.
- Prelijte voće sa vodom i stavite da se kuva 25 minuta na srednjoj vatri, dok se voće ne razmekša.
- U međuvremenu đumbir narežite na sitne komadiće.
- Ubacite u polukuvani džem zajedno sa šećerom i nakon toga kuvajte još oko 20 minuta.
- Ulijte džem u prethodno na 100 stepeni sterilizovane tegle, zatvorite i preokrenite da se ohladi.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Džem od suvog voća sa đumbirom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -