Posni keks

Posni keks

Advertisement

Sastojci za posni keks:

  • 250 g šećera,
  • strugana kora limuna,
  • 250 g brašna,
  • ulje,
  • šećer u prahu.

Posni keks se priprema na sledeći način:

  1. Zamesiti testo od šećera, brašna, strugane kore limuna, i pola šolje ulja.
  2. Testo dobro izmesiti da bude sasvim glatko.
  3. Oklagijom ga razviti na debljinu prsta, pa modlom u obliku kruga, zvezdice ili nekog drugog oblika vaditi kolačiće i slagati ih na podmazan pleh.
  4. Peći na umerenoj temperaturi da porumene.
  5. Ovi kolači treba da stoje nekoliko dana da bi bili ukusniji i mekši.
  6. Najbolje je posuti ih šećerom u prahu, pa ih slagati u metalnu kutiju za keks.
  7. Mogu se glazirati i prelivima u boji i ukrašavati na razne načine, a u svakom receptu za posne kolače, mogu da zamene posni keks koji vam je potreban za pripremu istih.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni keks
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 26 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares