Zamesiti testo od šećera, brašna, strugane kore limuna, i pola šolje ulja.
Testo dobro izmesiti da bude sasvim glatko.
Oklagijom ga razviti na debljinu prsta, pa modlom u obliku kruga, zvezdice ili nekog drugog oblika vaditi kolačiće i slagati ih na podmazan pleh.
Peći na umerenoj temperaturi da porumene.
Ovi kolači treba da stoje nekoliko dana da bi bili ukusniji i mekši.
Najbolje je posuti ih šećerom u prahu, pa ih slagati u metalnu kutiju za keks.
Mogu se glazirati i prelivima u boji i ukrašavati na razne načine, a u svakom receptu za posne kolače, mogu da zamene posni keks koji vam je potreban za pripremu istih.
Sastojci za kinoa salatu: 150g kinoe, 350ml vode, malo soli, 1 crvena paprika, 1 krastavac, 3 mlada crna luka, malo peršuna, maslinovo ulje, so i biber, sok od limuna.