- Advertisement -
Sastojci za posni keks:
- 250 g šećera,
- strugana kora limuna,
- 250 g brašna,
- ulje,
- šećer u prahu.
Posni keks se priprema na sledeći način:
- Zamesiti testo od šećera, brašna, strugane kore limuna, i pola šolje ulja.
- Testo dobro izmesiti da bude sasvim glatko.
- Oklagijom ga razviti na debljinu prsta, pa modlom u obliku kruga, zvezdice ili nekog drugog oblika vaditi kolačiće i slagati ih na podmazan pleh.
- Peći na umerenoj temperaturi da porumene.
- Ovi kolači treba da stoje nekoliko dana da bi bili ukusniji i mekši.
- Najbolje je posuti ih šećerom u prahu, pa ih slagati u metalnu kutiju za keks.
- Mogu se glazirati i prelivima u boji i ukrašavati na razne načine, a u svakom receptu za posne kolače, mogu da zamene posni keks koji vam je potreban za pripremu istih.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 34 Review(s)
Posni keks
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -