- Advertisement -
Sastojci za turšiju:
- 4 kg povrća (kupus, kornišoni, šargarepa, karfiol, zeleni paradajz, žute paprike),
- 3 l vode,
- 7, 5 dl sirćeta od belog vina ili alkoholnog,
- 120 g soli,
- 150 g šećera,
- 1/2 kesice vinobrana,
- 3-4 lista lovora,
- 1 ren,
- biber u zrnu.
Turšija se priprema na sledeći način:
- Očistite i operite povrće.
- Kupus isecite na četvrtine, a karfiol odvojite na cvetove.
- Ren oljuštite i isecite na štapiće.
- Promešajte vodu, sirće, šećer i so i mešajte dok se šećer i so ne istope.
- Povrće složite u tegle ili u bure, pa dodajte ren, lovor i biber u zrnu.
- Prelijte povrće presolcem i prekrijte plastičnom mrežicom.
- Dobro zatvorite i konzumirajte nakon 30-40 dana.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Turšija
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -