Turšija

4

Turšija

- Advertisement -

Sastojci za turšiju:

  • 4 kg povrća (kupus, kornišoni, šargarepa, karfiol, zeleni paradajz, žute paprike),
  • 3 l vode,
  • 7, 5 dl sirćeta od belog vina ili alkoholnog,
  • 120 g soli,
  • 150 g šećera,
  • 1/2 kesice vinobrana,
  • 3-4 lista lovora,
  • 1 ren,
  • biber u zrnu.

Turšija se priprema na sledeći način:

  1. Očistite i operite povrće.
  2. Kupus isecite na četvrtine, a karfiol odvojite na cvetove.
  3. Ren oljuštite i isecite na štapiće.
  4. Promešajte vodu, sirće, šećer i so i mešajte dok se šećer i so ne istope.
  5. Povrće složite u tegle ili u bure, pa dodajte ren, lovor i biber u zrnu.
  6. Prelijte povrće presolcem i prekrijte plastičnom mrežicom.
  7. Dobro zatvorite i konzumirajte nakon 30-40 dana.
Turšija
Ocenite