Posna torta sa medom se priprema na sledeći način:
Umesiti testo od 250 g mekog brašna, 150 g šećera u prahu, 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode i pola kašičice sode bikarbone i ispeći tri kore.
NADEV: 200 g kristal šećera naliti sa pola čaše vode, dodati 250 g samlevenih oraha, 3 štangle čokolade i vanilin šećer. Sve dobro izmešati, prohladiti pa premazati kore.
GLAZURA: 200 g šećera u prahu umutiti sa 1/2 kašike vruće vode. Dobro i dugo mućen šećer obojiti sa nekoliko kapi ekstrakta od maline i preliti tortu.
Sastojci za posnu čorbu od tikvica i spanaća:2 kašike maslinovog ulja, 1 glavica crnog luka,2 tikvice,1 krompir,100g spanaća, 3 vezice peršuna,1,2 l bujona od povrća, so – po ukusu,biber – po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više