- Advertisement -
Sastojci za Posnu tortu sa medom:
- 250 g oraha,
- 350 g šećera u prahu,
- 250 g mekog brašna,
- 200 g kristal šećera,
- 3 šoljice meda,
- 3 štangle čokolade,
- 3 šoljice kisele vode,
- malo ekstrakta od maline,
- 1 vanilin šećer,
- 1/2 kašičice sode bikarbone.
Posna torta sa medom se priprema na sledeći način:
- Umesiti testo od 250 g mekog brašna, 150 g šećera u prahu, 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode i pola kašičice sode bikarbone i ispeći tri kore.
- NADEV: 200 g kristal šećera naliti sa pola čaše vode, dodati 250 g samlevenih oraha, 3 štangle čokolade i vanilin šećer. Sve dobro izmešati, prohladiti pa premazati kore.
- GLAZURA: 200 g šećera u prahu umutiti sa 1/2 kašike vruće vode. Dobro i dugo mućen šećer obojiti sa nekoliko kapi ekstrakta od maline i preliti tortu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna torta sa medom
Autor:
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -