Posna torta sa medom

Posna torta sa medom

Advertisement

Sastojci za Posnu tortu sa medom:

  • 250 g oraha,
  • 350 g šećera u prahu,
  • 250 g mekog brašna,
  • 200 g kristal šećera,
  • 3 šoljice meda,
  • 3 štangle čokolade,
  • 3 šoljice kisele vode,
  • malo ekstrakta od maline,
  • 1 vanilin šećer,
  • 1/2 kašičice sode bikarbone.

Posna torta sa medom se priprema na sledeći način:

  1. Umesiti testo od 250 g mekog brašna, 150 g šećera u prahu, 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode i pola kašičice sode bikarbone i ispeći tri kore.
  2. NADEV: 200 g kristal šećera naliti sa pola čaše vode, dodati 250 g samlevenih oraha, 3 štangle čokolade i vanilin šećer. Sve dobro izmešati, prohladiti pa premazati kore.
  3. GLAZURA: 200 g šećera u prahu umutiti sa 1/2 kašike vruće vode. Dobro i dugo mućen šećer obojiti sa nekoliko kapi ekstrakta od maline i preliti tortu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna torta sa medom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 15 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares