Posna torta sa medom se priprema na sledeći način:
Umesiti testo od 250 g mekog brašna, 150 g šećera u prahu, 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode i pola kašičice sode bikarbone i ispeći tri kore.
NADEV: 200 g kristal šećera naliti sa pola čaše vode, dodati 250 g samlevenih oraha, 3 štangle čokolade i vanilin šećer. Sve dobro izmešati, prohladiti pa premazati kore.
GLAZURA: 200 g šećera u prahu umutiti sa 1/2 kašike vruće vode. Dobro i dugo mućen šećer obojiti sa nekoliko kapi ekstrakta od maline i preliti tortu.
Sastojci za posnu seljačku salatu:
300 g pasulja,
1/2 kg kupusa,
3 glavice luka kapule,
šoljica jabukovog sirćeta,
šoljica ulja,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više