Posna kakao torta

Posna kakao torta

Advertisement

Sastojci za Posnu kakao tortu:

  • 500 g oraha,
  • 650 kristal šećera,
  • 120 g kakaa,
  • džem od kajsija,
  • ekstrakt maline.

Posna kakao torta se priprema na sledeći način:

  1. Skuvati sirup od 500 g šećera i čaše vode.
  2. Dodati 500 g samlevenih oraha, izmešati i prokuvati, zatim skloniti sa ringle pa prohlađenu masu podeliti na tri dela.
  3. U jedan deo staviti 20 g kakaa, u drugi staviti malo ekstrakta od maline, a u treći deo ne dodavati ništa.
  4. Na ovlaženu dasku rastanjiti sva tri lista, premazati ih džemom od kajsija i staviti jedan na drugi, tako da žuti list bude u sredini.
  5. Za glazuru skuvati gusto 150 g šećera, 100 g kaka, nekoliko kapi ulja i malo vode, pa preliti preko torte.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna kakao torta
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Na osnovu 11 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares