- Advertisement -
Sastojci za Posnu kakao tortu:
- 500 g oraha,
- 650 kristal šećera,
- 120 g kakaa,
- džem od kajsija,
- ekstrakt maline.
Posna kakao torta se priprema na sledeći način:
- Skuvati sirup od 500 g šećera i čaše vode.
- Dodati 500 g samlevenih oraha, izmešati i prokuvati, zatim skloniti sa ringle pa prohlađenu masu podeliti na tri dela.
- U jedan deo staviti 20 g kakaa, u drugi staviti malo ekstrakta od maline, a u treći deo ne dodavati ništa.
- Na ovlaženu dasku rastanjiti sva tri lista, premazati ih džemom od kajsija i staviti jedan na drugi, tako da žuti list bude u sredini.
- Za glazuru skuvati gusto 150 g šećera, 100 g kaka, nekoliko kapi ulja i malo vode, pa preliti preko torte.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 3 Review(s)
Posna kakao torta
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -