Posna torta sa žitom se priprema na sledeći način:
Izmešati 250 g meda sa pola flaše piva, dodati 200 g šećera, sodu bikarbonu i brašno, masu dobro ujednačiti i ispeći 4 kore.
NADEV: Kratko prokuvati 300 g šećera sa čašom vode. Sirup skloniti sa ringle, dodati 300 g mlevenih oraha, 150 g pripremljenog žita, 2 vanilin šećera i malo struganog oraščića.
Toplim nadevom premazati kore, sastaviti, pa tortu istim nadevom premazati odozgo i sa strane i posuti mlevenim orasima.
Sastojci za posnu čorbu od kupusa:500g kupusa,300g pasulja,2 kašike paradajz pirea,4 krompira,1 glavica crnog luka,2 glavice celera,1 šargarepa.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više