Posna torta sa žitom se priprema na sledeći način:
Izmešati 250 g meda sa pola flaše piva, dodati 200 g šećera, sodu bikarbonu i brašno, masu dobro ujednačiti i ispeći 4 kore.
NADEV: Kratko prokuvati 300 g šećera sa čašom vode. Sirup skloniti sa ringle, dodati 300 g mlevenih oraha, 150 g pripremljenog žita, 2 vanilin šećera i malo struganog oraščića.
Toplim nadevom premazati kore, sastaviti, pa tortu istim nadevom premazati odozgo i sa strane i posuti mlevenim orasima.
Potrebno je:
2 dl soka od ceđene pomorandže,
1 kašičica crnog čaja,
1 kašičica žutog šećera.
Priprema:
Sok od pomorandže sipajte u posudu za kuvanje i sačekajte da provri,...
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više