Naslovna Sastojci Muskatni oraščić

Sastojak: muskatni oraščić

Posna kremasta čorba od karfiola

Posna kremasta čorba od karfiola

Sastojci za posnu kremastu čorbu od karfiola: 1 glavica karfiola (oko 500 g), 2 krompira, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 750 ml povrćnog bujona, 100 ml kokosovog mleka (ili sojinog mleka), 2 kašike maslinovog ulja, so, biber po ukusu, prstohvat muškatnog oraščića (opciono).
Posna pita od bundeve

Posna pita od bundeve

Sastojci za posnu pitu od bundeve: 1 i po šolja pire od bundeve (možete koristiti svežu ili konzerviranu bundevu), 1/2 šolje kokosovog mleka, 1/4 šolje smeđeg šećera, 1/4 šolje javorovog sirupa ili agave sirupa, 1 kašičica cimeta, 1/2 kašičice đumbira u prahu, 1/4 kašičice muškatnog oraščića, prstohvat soli, 1 kašičica vanilinog ekstrakta, 1 gotova posna kora za pitu (ili domaća kora od integralnog brašna i kokosovog ulja).
Posna musaka sa spanaćem

Posna musaka sa spanaćem

Sastojci za posnu musaku sa spanaćem: 500g spanaća, svežeg ili smrznutog, 1 glavica crnog luka, sitno iseckana, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 3 krompira, oljuštena i isečena na tanke kolutove, 1 šolja sojinog mleka ili drugog biljnog mleka, 2 kašike brašna, 3 kašike biljnog ulja, so i biber po ukusu, muskatni oraščić po ukusu.
Posne lazanje sa spanaćem i tofuom

Posne lazanje sa spanaćem i tofuom

Sastojci za posne lazanje sa spanaćem i tofuom: 9 listova za lazanje, 400 g svežeg spanaća, 200 g tofua, 2 šolje biljnog mleka (sojino ili bademovo), 3 kašike brašna, 3 kašike ulja, 1 crveni luk, iseckan, 3 čena belog luka, iseckana, so, biber po ukusu, muškatni oraščić po ukusu, paradajz sos (oko 2 šolje).
Posni keksići od bundeve

Posni keksići od bundeve

Sastojci za posne keksiće od bundeve: 2 šolje pire od bundeve (oko 400 g, sveže kuvane ili iz konzerve), 1/2 šolje kokosovog ulja (otopljenog), 1/2 šolje smeđeg šećera ili kokosovog šećera, 1/4 šolje javorovog sirupa ili agavinog sirupa, 1 kašičica ekstrakta vanile, 2 šolje integralnog pšeničnog brašna, 1 šolja ovsenih pahuljica, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1 kašičica cimeta, 1/2 kašičice đumbira u prahu, 1/4 kašičice muškatnog oraščića, prstohvat soli, 1/2 šolje seckanih oraha ili pekana (opciono), 1/2 šolje suvog voća, poput brusnica ili grožđica (opciono).
Posni kolač sa orasima i suvim šljivama

Posni kolač sa orasima i suvim šljivama

Sastojci za posni kolač sa orasima i suvim šljivama: 1 šolja brašna, 1 šolja mlevenih oraha, 1 šolja suvih šljiva, sitno iseckanih, 1/2 šolje smeđeg šećera, 1/2 šolje biljnog ulja (suncokretovo, kokosovo, itd.), 1 šolja biljnog mleka (bademovo, sojino, ovseno, itd.), 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica cimeta, 1/2 kašičice muškatnog oraščića, prstohvat soli.
Posna musaka sa spanaćem i šampinjonima

Posna musaka sa spanaćem i šampinjonima

Sastojci za posnu musaku sa spanaćem i šampinjonima: 500 g krompira, 400 g svežeg spanaća, 300 g šampinjona, 1 veliki crni luk, 3 čena belog luka, 200 ml biljnog mleka (sojino, bademovo ili ovseno), 3 kašike brašna, 50 ml maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašičica muskatnog oraščića, 1 kašika seckanog svežeg peršuna.
Posni kolač od batata

Posni kolač od batata

Sastojci za posni kolač od batata: 2 velika batata, 200g brašna, 100g šećera, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1/2 kašičice cimeta, 1/4 kašičice muškatnog oraščića, 1/4 kašičice soli, 80ml biljnog ulja, 100ml biljnog mleka (npr. bademovo, sojino), 1 kašika javorovog sirupa ili agave, 1 kašičica vanilinog ekstrakta, 50g seckanih oraha ili lešnika (opciono).
Posna musaka od sočiva i spanaća

Posna musaka od sočiva i spanaća

Sastojci za posnu musaku od sočiva i spanaća: 1 šolja sočiva (crvena ili smeša), 2 šolje svežeg spanaća,  2 šolje krompira,  1 crni luk, 2 čena belog luka,  1 šolja paradajz sosa, 1/2 šolje integralnog pirinča, 2 kašičice suvog origana, 1 kašičica suve majčine dušice, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, 4 šolje posnog povrćnog bujona. Bešamel sos: 2 šolje posnog sojinog mleka, 3 kašike integralnog brašna, 3 kašike posnog biljnog margarina, prstohvat muskatnog oraščića, so i biber po ukusu.
Posne lazanje sa tofuom i spanaćem

Posne lazanje sa tofuom i spanaćem

Sastojci za posne lazanje sa tofuom i spanaćem: Fil: 300g tofua,  200g svežeg spanaća,  1 crni luk,  2 čena belog luka,  2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka. Bešamel sos: 2 kašike posnog biljnog margarina, 2 kašike brašna, 500ml posnog biljnog mleka, so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Dodatno: 250g posnih lazanja (prethodno kuvanih ili posebno dizajniranih za pečenje).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -