Posna kokos torta

46
- Advertisement -

Posna kokos torta

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu kokos tortu:

Za koru:

  • 2 šolje mlevenih oraha ili badema,
  • 1 šolja urmi, bez koštica,
  • 1/2 šolje kokosovih mrvica.

Za fil:

  • 2 šolje kokosovog mleka,
  • 1/2 šolje kokosovog ulja, rastopljenog,
  • 1/4 šolje javorovog sirupa ili meda,
  • 1 kašičica ekstrakta vanile,
  • 1/2 šolje kokosovih mrvica.

Za dekoraciju:

  • sveže voće (opciono),
  • dodatne kokosove mrvice.

Posna kokos torta se priprema na sledeći način:

  1. U procesoru za hranu pomešajte mlevene orahe ili bademe, urme i kokosove mrvice dok ne dobijete lepljivu smesu.
  2. Utisnite smesu u dno okruglog kalupa za tortu obloženog papirom za pečenje.
  3. U blenderu pomešajte kokosovo mleko, rastopljeno kokosovo ulje, javorov sirup (ili med), ekstrakt vanile i kokosove mrvice dok ne dobijete glatku smesu.
  4. Prelijte fil preko kore i ravnomerno rasporedite.
  5. Stavite tortu u frižider na najmanje 4 sata, ili dok se potpuno ne stegne.
  6. Pre serviranja, tortu dekorisati svežim voćem i dodatnim kokosovim mrvicama.
  7. Iseći tortu na kriške i poslužiti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna kokos torta
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -