- Advertisement -
Sastojci za posnu kokos tortu:
Za koru:
- 2 šolje mlevenih oraha ili badema,
- 1 šolja urmi, bez koštica,
- 1/2 šolje kokosovih mrvica.
Za fil:
- 2 šolje kokosovog mleka,
- 1/2 šolje kokosovog ulja, rastopljenog,
- 1/4 šolje javorovog sirupa ili meda,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 1/2 šolje kokosovih mrvica.
Za dekoraciju:
- sveže voće (opciono),
- dodatne kokosove mrvice.
Posna kokos torta se priprema na sledeći način:
- U procesoru za hranu pomešajte mlevene orahe ili bademe, urme i kokosove mrvice dok ne dobijete lepljivu smesu.
- Utisnite smesu u dno okruglog kalupa za tortu obloženog papirom za pečenje.
- U blenderu pomešajte kokosovo mleko, rastopljeno kokosovo ulje, javorov sirup (ili med), ekstrakt vanile i kokosove mrvice dok ne dobijete glatku smesu.
- Prelijte fil preko kore i ravnomerno rasporedite.
- Stavite tortu u frižider na najmanje 4 sata, ili dok se potpuno ne stegne.
- Pre serviranja, tortu dekorisati svežim voćem i dodatnim kokosovim mrvicama.
- Iseći tortu na kriške i poslužiti.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna kokos torta
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -