Sastojci za posnu tortu sa Plazma keksom i orasima:
Fil 1:
600 g mlevene posne Plazme,
260 g šećera u prahu,
1-250 g posnog margarina,
200 g posne rastopljene čokolade,
2 čaše koka kole.
Fil 2:
500 g mlevenih oraha,
2 kafene šoljice vrele vode,
1 posni margarin,
260 g šećera u prahu.
Glazura:
200 g posne čokolade za kuvanje,
malo ulja (po potrebi).
Posna torta sa Plazma keksom i orasima se priprema na sledeći način:
Za prvi fil umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati mleveni posni Plazma keks, istopljenju čokoladu i 2 čase kola kole. Fil će biti dosta redak, ali zbog margarina će se u frižideru stvrdnuti. Kome se ipak čini preretko, može staviti 1.5 čašu koka kole. Torta će biti malo tvrđa ali se može izvaditi iz frižidera 15-ak minuta pre služenja.
Fil staviti na dno kalupa i staviti u frižider dok se priprema drugi fil.
Za drugi fil umutiti margarin sa šećerom u prahu. Orahe posebno popariti vrelom vodom pa dodati u umućeni margarin i šećer.
Drugi fil filovati na prvi fil. Bitno je da se prvi fil dovoljno stisne da može da se nanese drugi.
Glazura je istopljena čokolada na pari sa uljem. Ulja staviti toliko da se dobije dovoljno tečna čokolada da se torta bez problema prelije. Možete staviti na rešetku tako da sav višak čokolade iscuri.
Sastojci za posni kolač sa bademom:Za testo:1 šolja badema (najbolje je koristiti sirove bademe),1 šolja brašna (posnog, po mogućstvu integralnog),1/2 šolje smeđeg šećera,prstohvat soli,1 kašičica praška za pecivo,1/4 šolje ulja (kokosovo ulje ili ulje po vašem izboru),1/4 šolje vode,1 kašičica ekstrakta vanile.Za preliv:1/4 šolje bademovog mleka (ili drugog biljnog mleka),1/4 šolje smeđeg šećera,1/4 šolje kokosovog ulja,1 kašičica ekstrakta vanile.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više