Zagrejati 200 ml vode pa dodati kakao prah i prokuvati kratko, pa ohladiti.
Skuvati puding od vanile po uputstvu u sojinom mleku. Ostaviti sa strane da se ohladi.
Ušpinovati šećer sa 100 ml vode, pa dodati lešnike i to ohladiti, a zatim pomešati sa pudingom od vanile.
Umutiti posni margarin penasto pa pomešati sa predhodno pripremljenom smesom.
Na tacnu poređati posni Plazma keks koji prethodno umočimo u kuvani kakao. Ređati tako da bude 4×7 Plazma keksa u sloju.
Premazati pripremljenim filom pa ređati sledeći red Plazma keksa koji sada ne treba umakati u kakao jer je fil dovoljno kremast da omekša keks. Zatim ponovo fil i Plazma keks i sve tako dok ne utrošimo svu Plazmu.
Odozgo tortu premazati šlagom umućenim sa kiselom vodom i po želji dekorisati sezonskim voćem. Ova posna Plazma torta podjednako je fantastična i bez dekoracije voćem, ali vi pravite po ukusu.
Sastojci za posnu salatu od mrkve:
0,5 kg mrkve,
1/2 glavice belog luka,
peršun po želji (preporučljivo svež peršun),
sirće,
ulje,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više