Posna sirova torta sa šargarepom

1966
- Advertisement -

Posna sirova torta sa šargarepom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu sirovu tortu sa šargarepom:

  • 100g urmi bez koštica (potopiti u vrelu vodu dok ne omekšaju, otprilike 20 minuta),
  • 300g suvih kajsija (potopiti u vrelu vodu dok ne omekšaju),
  • 500g oljuštene i narendane šargarepe,
  • 120 – 150g kokosovog brašna (ili mlevena heljda, orasi…),
  • 1 kašičica burbon vanile,
  • 1/2 kašičice cimeta,
  • 1 kašika mlevene ljuske psilijuma (može i bez),
  • 100 ml rastopljenog kokosovog ulja,
  • 5 – 10 kašika meda (najbolje po ukusu zasladiti).

Za glazuru:

  • 150g indijskih oraha (natopljenih u vodi preko noći),
  • 50ml rastopljenog kokosovog ulja,
  • kašika soka od limuna,
  • 5 kašika meda.

Posna sirova torta sa šargarepom se priprema na sledeći način:

  1. Omekšale kajsije i urme izmiksajte u pire uz dodatak kokosovog ulja i meda. Šargarepu sitno narendajte, pa pomešajte sa mešavinom kajsija i urmi.
  2. U većoj posudi pomešajte šargarepu i pire od suvog voća pa dodajte i ostale sastojke uz postepeno dodavanje brašna od kokosa.
  3. Nemojte dodati svu količinu kokosovog brašna odjednom.
  4. Sačekajte nekoliko minuta da upije tečnost pa ako bude bilo potrebe dodajte još malo kokosovog brašna. Smesa ne treba da bude suva i mrvičasta.
  5. Dodajte još zaslađivača po želji i ukusu.
  6. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice premažite kokosovim uljem ili i njih obložite prozirnom folijom (što sam ja učinila)
  7. Sada stavite sjedinjenu masu na dno kalupa i ravnomerno utapkajte i rasporedite sve.
  8. Zatim pripremite glazuru tako što ćete sve sastojke staviti u blender ii sve dobro izmiksati dok ne dobijete vrlo finu, kremastu smesu.
  9. Premažite je preko smese sa šargarepom.
  10. Tortu sa šargarepom najbolje ostavite u frižideru preko noći.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna sirova torta sa šargarepom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -