Posne tahini lepinje

1110
- Advertisement -

Posne tahini lepinje

Advertisements

Sastojci za posne tahini lepinje:

  • 150g ražanog brašna,
  • 150ml vode,
  • 1 kašika tahinija,
  • maslinovo ulje je opciono, dodajte ga ako vam je smesa previše gusta,
  • prstohvat ili dva morske soli,
  • 2 pune kašičice praška za pecivo.

Posne tahini lepinje se pripremaju na sledeći način:

  1.  Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo.
  2. Zatim dodajte vodu i tahini.
  3. Ako želite i malo maslinovog ulja.
  4. Umešajte dobro smesu i kašikom je vadite i spuštajte na pek papir koji ste stavili u pleh.
  5. Zatim ubacite pleh u rernu i pecite nekih 15 minuta na 220 stepeni.
  6. Ako su manje, mogu i brže da budu gotove.
  7. Proverite ih čačkalicom čim dobiju lepu zlaćanu boju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne tahini lepinje
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
- Advertisement -