Naslovna Sastojci Tahini

Sastojak: tahini

Posni humus sa sremušem

Posni humus sa sremušem

Sastojci za posni humus sa sremušem:250g pečenih leblebija,sok od limuna (po ukusu),1,5dl maslinovog ulja,3 kašike tahinija (taan-susamova pasta),so,biber,ljuta začinska paprika (po želji),veza sremuša,oko 1dl tople vode.
Posni edamame humus

Posni edamame humus

Sastojci za posni edamame humus:1 pakovanje edamama,80g tahinija,sok od limuna,2 kašike maslinovog ulja,so, beli luk u prahu.
Posna salata od maslačka

Posna salata od maslačka

Sastojci za posnu salatu od maslačka:1⁄2kg listova maslačka,2 jabuke,1 crveni luk,1⁄2 šoljice tahinija (sos od susama),1 šoljica sveže ceđenog soka od pomorandže,1 kašika narendanog đumbira,1⁄2 kašičice cimeta,1/2 kašičice karija,malo maslinovog ulja,so.
Posni namaz od suncokreta

Posni namaz od suncokreta

Sastojci za posni namaz od suncokreta:1 šolja sirovog suncokreta (namočenih preko noći),sok od ½ limuna,kašičica soli,1 kašičica tahinija (susamove paste),3 kašike maslinovog ulja,¼ glavice ljubičastog luka,1 čen belog luka,1 supena kašika nutritivnog kvasca (opciono).
Posne tahini lepinje

Posne tahini lepinje

Sastojci za posne tahini lepinje:150g ražanog brašna,150ml vode,1 kašika tahinija,maslinovo ulje je opciono, dodajte ga ako vam je smesa previše gusta,prstohvat ili dva morske soli,2 pune kašičice praška za pecivo.
Posna salata od maslačka

Salata od maslačka

Sastojci za salatu od maslačka: 1/2 kg listova maslačka, 2 jabuke, crveni luk, 1/2 šoljice tahinija, 1 šoljica (za kafu) sveže isceđenog soka od pomorandže, 1 kašika narendanog đumbira, 1/2 kašičice cimeta, 1/2 kašičice karija, malo maslinovog ulja, so.
posni namaz od povrca

Posni namaz od povrća

Sastojci za posni namaz od povrća: 1/2 crvene paprike, 1/2 tikvice, 1/2 čena belog luka, 1 kašičica tahinija, 1/2 kašičice kumina, 1 prstohvat soli.
hilandarski rezanci recept

Hilandarski rezanci

Hilandarski rezanci se pripremaju na sledeći način: U ključalu, malo soljenu vodu, sipa se oko 5 kg rezanca, poklope se i ostave da se kuvaju. Skuvani i oceđeni rezanci, zavisno da li je posan ili mrsan dan, preliju se, tako vrući, maslinovim uljem i mrvicama od hleba, jer u Hilandru se, a tako bi trebalo da bude i u svakoj kući - HLEB NIKADA NE BACA!
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

Prijatelji sajta

after x drinks
- Advertisement -