- Advertisement -
Sastojci za lepinje iz tiganja:
- 400-450g brašna,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1.5 kašičica soli,
- 3 kašike ulja,
- 1 šolja hladne vode,
- dodaci po želji: seckana pera mladog luka, vlašac, peršun,
- ulje za prženje.
Lepinje iz tiganja se pripremaju na sledeći način:
- Izmešati brašno, prašak za pecivo i so, pa dodati vodu i ulje i umesiti glatko testo (po potrebi dodati brašno ili vodu, da se dobije mekanije testo).
- Umešati i dodatke po želji.
- Umešeno testo ostaviti da se odmara 10-ak minuta u poklopljenoj posudi.
- Odstojalo testo podeliti na 10 loptica.
- Svaku lopticu spljoštiti vrhovima prstiju u disk prečnika oko 12cm.
- U tiganju zagrejati oko 2 kašike ulja, pa pržiti lepinju sa obe strane (2-3 minuta sa svake strane) dok ne dobiju zlaćanu boju.
- Za sledeću lepinju opet dodati 2 kašike ulja, pa ponoviti postupak.
- Tako uraditi za sve preostale lepinje.
- Služiti tople ili ohlađene.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 6 Review(s)
Lepinje iz tiganja
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -