Bakina posna pita sa zeljem i crnim lukom

1975
- Advertisement -

Bakina posna pita sa zeljem i crnim lukom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za bakinu posnu pitu sa zeljem i crnim lukom:

  • 1/2kg brašna,
  • 300ml tople vode,
  • 1 šoljica ulja,
  • malo soli,
  • 1 posni margarin,
  • 2 veze zelja,
  • 2 crna luka.

Bakina posna pita sa zeljem i crnim lukom se priprema na sledeći način:

  1. Zelje očistite i kratko blanširajte, pa procedite i iseckajte, a crni luk sitno iseckajte i propržite.
  2. Sjedinite zelje i luk.
  3. U posudi pomešajte brašno, so, toplu vodu i ulje.
  4. Umesite testo, pa pokrijte krpom i ostavite da odstoji 15 minuta.
  5. Razvucite testo oklagijom, pa ga premažite trećinom margarina i savijte kao knjigu, na pola sa gornje strane, na pola sa donje strane, na pola sa leve strane i na pola sa desne strane.
  6. Ostavite još 15 minuta da odstoji, pa razvucite koru i premažite drugom trećinom margarina, pa ponovite postupak savijanja.
  7. Ostavite još 15 minuta da odstoji, pa ponovo razvucite testo i premažite poslednjom trećinom margarina.
  8. Urolajte testo i isecite na pet delova.
  9. Svaki deo razvucite, pa nafilujte i opet urolajte.
  10. Ređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Bakina posna pita sa zeljem i crnim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)
- Advertisement -