Sastojci za bakinu posnu pitu sa zeljem i crnim lukom:
1/2kg brašna,
300ml tople vode,
1 šoljica ulja,
malo soli,
1 posni margarin,
2 veze zelja,
2 crna luka.
Bakina posna pita sa zeljem i crnim lukom se priprema na sledeći način:
Zelje očistite i kratko blanširajte, pa procedite i iseckajte, a crni luk sitno iseckajte i propržite.
Sjedinite zelje i luk.
U posudi pomešajte brašno, so, toplu vodu i ulje.
Umesite testo, pa pokrijte krpom i ostavite da odstoji 15 minuta.
Razvucite testo oklagijom, pa ga premažite trećinom margarina i savijte kao knjigu, na pola sa gornje strane, na pola sa donje strane, na pola sa leve strane i na pola sa desne strane.
Ostavite još 15 minuta da odstoji, pa razvucite koru i premažite drugom trećinom margarina, pa ponovite postupak savijanja.
Ostavite još 15 minuta da odstoji, pa ponovo razvucite testo i premažite poslednjom trećinom margarina.
Urolajte testo i isecite na pet delova.
Svaki deo razvucite, pa nafilujte i opet urolajte.
Ređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Sastojci za posna pitu sa pečenim paprikama:
1 pakovanje posne kore za pitu,
3 crvene paprike,
1 žuta paprika,
1 crveni luk,
2 čena belog luka,
200g posnog sira,
1/4 šolje maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
sveži peršun za posipanje (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više