- Advertisement -
Sastojci za bakinu posnu pitu sa zeljem i crnim lukom:
- 1/2kg brašna,
- 300ml tople vode,
- 1 šoljica ulja,
- malo soli,
- 1 posni margarin,
- 2 veze zelja,
- 2 crna luka.
Bakina posna pita sa zeljem i crnim lukom se priprema na sledeći način:
- Zelje očistite i kratko blanširajte, pa procedite i iseckajte, a crni luk sitno iseckajte i propržite.
- Sjedinite zelje i luk.
- U posudi pomešajte brašno, so, toplu vodu i ulje.
- Umesite testo, pa pokrijte krpom i ostavite da odstoji 15 minuta.
- Razvucite testo oklagijom, pa ga premažite trećinom margarina i savijte kao knjigu, na pola sa gornje strane, na pola sa donje strane, na pola sa leve strane i na pola sa desne strane.
- Ostavite još 15 minuta da odstoji, pa razvucite koru i premažite drugom trećinom margarina, pa ponovite postupak savijanja.
- Ostavite još 15 minuta da odstoji, pa ponovo razvucite testo i premažite poslednjom trećinom margarina.
- Urolajte testo i isecite na pet delova.
- Svaki deo razvucite, pa nafilujte i opet urolajte.
- Ređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 10 Review(s)
Bakina posna pita sa zeljem i crnim lukom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -