- Advertisement -
Sastojci za posnu gaspaćo paradajz čorbu:
- 900g paradajza,
- 1 crvena ili zelena paprika,
- 1 krastavac,
- 1 manji crni luk,
- 1 čen belog luka,
- 2 kašičice sirćeta,
- 1/2 šolje maslinovog ulja.
Posna gaspaćo paradajz čorba se priprema na sledeći način:
- Paradajz i papriku kratko blanširajte u ključaloj vodi.
- Skinite kožicu, pa sitno isecite.
- Stavite u blender, pa dodajte očišćeni beli i crni luk, kao i krastavac.
- Dobro izblendirajte da se svi sastojci lepo sjedine.
- Zatim sipajte sirće i posolite, pa opet izblendirajte, a onda sipajte i maslinovo ulje.
- Još jednom izblendirajte i gaspaćo je gotov.
- Tekstura treba da bude kremasta, a zatim procedite.
- Sipajte u staklenu posudu i ohladite. Možete i odmah da jedete.
- Poslužite sa krutonima ili nečime po vašoj želji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna gaspaćo paradajz čorba
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -