Posna gaspaćo paradajz čorba

667
- Advertisement -

Posna gaspaćo paradajz čorba

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu gaspaćo paradajz čorbu:

  • 900g paradajza,
  • 1 crvena ili zelena paprika,
  • 1 krastavac,
  • 1 manji crni luk,
  • 1 čen belog luka,
  • 2 kašičice sirćeta,
  • 1/2 šolje maslinovog ulja.

Posna gaspaćo paradajz čorba se priprema na sledeći način:

  1. Paradajz i papriku kratko blanširajte u ključaloj vodi.
  2. Skinite kožicu, pa sitno isecite.
  3. Stavite u blender, pa dodajte očišćeni beli i crni luk, kao i krastavac.
  4. Dobro izblendirajte da se svi sastojci lepo sjedine.
  5. Zatim sipajte sirće i posolite, pa opet izblendirajte, a onda sipajte i maslinovo ulje.
  6. Još jednom izblendirajte i gaspaćo je gotov.
  7. Tekstura treba da bude kremasta, a zatim procedite.
  8. Sipajte u staklenu posudu i ohladite. Možete i odmah da jedete.
  9. Poslužite sa krutonima ili nečime po vašoj želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna gaspaćo paradajz čorba
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)
- Advertisement -