Posna pita sa pečenim paprikama

320
- Advertisement -

Posna pita sa pečenim paprikama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posna pitu sa pečenim paprikama:

  • 1 pakovanje posne kore za pitu,
  • 3 crvene paprike,
  • 1 žuta paprika,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 200g posnog sira,
  • 1/4 šolje maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za posipanje (opciono).

Posna pita sa pečenim paprikama se priprema na sledeći način:

  1. Prethodno ugrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.
  2. Operite paprike, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih u rerni dok kora ne postane crna i izgleda oljuštena, što traje otprilike 20-30 minuta. Izvadite paprike iz rerne, stavite ih u vrećicu za zamrzavanje ili pokrijte krpom, kako bi se lakše oljuštile.
  3. Kada se paprike ohlade, oljuštite ih, odstranite semenke i naseckajte ih na trake.
  4. U velikom tiganju, na srednje jakoj vatri, propržite crveni luk i beli luk na maslinovom ulju dok ne postanu staklasti.
  5. Dodajte naseckane pečene paprike u tiganj i propržite ih nekoliko minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.
  6. Uklonite tiganj sa šporeta i dodajte posni sir. Dobro promešajte da se sastojci sjedine.
  7. Uzmite posnu koru za pitu, stavite je u pleh za pečenje, a zatim dodajte fil od paprika i sira. Ponovite postupak sa preostalim korama i filom.
  8. Pecite pitu u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 30-40 minuta, ili dok ne postane lepo zlatno smeđa.
  9. Poslužite toplu, posutu svežim peršunom ako želite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita sa pečenim paprikama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -