Posna gibanica od krompira i praziluka

175
- Advertisement -

Posna gibanica od krompira i praziluka

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu gibanicu od krompira i praziluka:

  • 500 g kora za pitu,
  • 3 velika krompira, oljuštena i narendana,
  • 2 praziluka, iseckana (samo beli i svetlozeleni deo),
  • 100 ml mineralne vode,
  • 100 ml maslinovog ulja,
  • 1 kašičica soli,
  • 1/2 kašičice bibera,
  • 1 kašičica praška za pecivo.

Posna gibanica od krompira i praziluka se priprema na sledeći način:

  1. Krompir oljuštite i narendajte, a praziluk sitno iseckajte. Na malo maslinovog ulja, prodinstajte praziluk dok ne omekša (oko 5 minuta). Dodajte narendani krompir, posolite, pobiberite i dinstajte još 10 minuta dok se krompir ne počne zapeći.
  2. Pomešajte mineralnu vodu, maslinovo ulje i prašak za pecivo u posebnoj posudi. Ova smesa će se koristiti za premazivanje kora.
  3. Uzmite kore i ređajte ih u podmazani pleh. Svaku koru premažite mešavinom vode i ulja. Nakon treće ili četvrte kore, ravnomerno rasporedite deo smese od krompira i praziluka. Nastavite sa slaganjem kora i punjenja dok ne potrošite sve sastojke.
  4. Prekrijte gibanicu sa nekoliko kora, premazujući ih mešavinom vode i ulja. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-35 minuta, dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava.
  5. Nakon pečenja, ostavite gibanicu da se malo ohladi, zatim je secite na parčad i poslužite uz salatu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna gibanica od krompira i praziluka
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -