Posna domaća pasta od bundeve sa pesto sosom

596
- Advertisement -

Posna domaća pasta od bundeve sa pesto sosom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu domaću pastu od bundeve sa pesto sosom:

  • 250g sveže bundeve (gramaža nakon čišćenja),
  • 280 g brašna,
  • 1 kašičica soli + 2 kašičice za kuvanje testenine.

Za sos:

  • 50ml maslinovog ulja,
  • 2 kašike pesto sosa,
  • 2 čena belog luka,
  • so.

Posna domaća pasta od bundeve sa pesto sosom se priprema na sledeći način:

  1. Bundevu očistite i isecite na kocke pa odmerite 250g i stavite u vodu da se kuva.
  2. Kada omekša dobro procedite i ostavite da se prohladi a zatim viljuškom izgnječite da dobijete pire.
  3. Na radnu površinu stavite brašno.
  4. Napravite rupu u sredini, dodajte so i pire od bundeve.
  5. Mešajte kašikom da se pire i brašno sjedine a zatim počnite da mesite rukama da dobijete čvrsto glatko testo, uz dodavanje brašna po potrebi.
  6. Isecite testo na manje komade, a zatim naa mašini za pastu počnite da tanjite testo. Počnite od najvećeg stupnja pa polako smanjujte debljinu dok ne rastanjite testo na željenu debljinu. Obavezno dobro pobrašnite testo s vremena na vreme.
  7. Rastanjeno testo sada provucite kroz mašinu za taljatele. Ovo možete raditi i ručno tako što ćete rastanjeno testo dobro pobrašniti, blago urolati i seći na debljinu koja vam odgovara.
  8. Dobro pobrašnite taljatele i rastresite ih po pobrašnjenom stolnjaku.
  9. Zagrejte šerpu sa dosta kipuće vode, dodajte 2 kašike soli i sačekajte da ponovo provri.
  10. Ubacite testeninu i kuvajte nekoliko minuta, proverite kroz 3 minuta da li je testo skuvano tako što ćete ga probati.
  11. U međuvremenu na tiganj stavite maslinovo ulja, beli luk i pesto sos pa sačekajte da počne da se prži.
  12. Kada je počelo da se prži mešajte i dodajte nekoliko kutlača vode iz šepre u kojoj se kuva testenina. Važno je da sos i kuvanje testenine radite istovremeno kako skuvana testenina ne bi stajala čekajući sos.
  13. Dodajte skuvanu testeninu u tiganj sa sosom koji u tom trenutku treba da je voden.
  14. Mešajte sve vreme i po potrebi dodajte još vode u kojoj se kuvala testenina, dok ne dobijete savršeno kremaste taljatele.
  15. Posolite po potrebi i servirajte.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna domaća pasta od bundeve sa pesto sosom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -