- Advertisement -
Sastojci za posnu domaću pastu od bundeve sa pesto sosom:
- 250g sveže bundeve (gramaža nakon čišćenja),
- 280 g brašna,
- 1 kašičica soli + 2 kašičice za kuvanje testenine.
Za sos:
- 50ml maslinovog ulja,
- 2 kašike pesto sosa,
- 2 čena belog luka,
- so.
Posna domaća pasta od bundeve sa pesto sosom se priprema na sledeći način:
- Bundevu očistite i isecite na kocke pa odmerite 250g i stavite u vodu da se kuva.
- Kada omekša dobro procedite i ostavite da se prohladi a zatim viljuškom izgnječite da dobijete pire.
- Na radnu površinu stavite brašno.
- Napravite rupu u sredini, dodajte so i pire od bundeve.
- Mešajte kašikom da se pire i brašno sjedine a zatim počnite da mesite rukama da dobijete čvrsto glatko testo, uz dodavanje brašna po potrebi.
- Isecite testo na manje komade, a zatim naa mašini za pastu počnite da tanjite testo. Počnite od najvećeg stupnja pa polako smanjujte debljinu dok ne rastanjite testo na željenu debljinu. Obavezno dobro pobrašnite testo s vremena na vreme.
- Rastanjeno testo sada provucite kroz mašinu za taljatele. Ovo možete raditi i ručno tako što ćete rastanjeno testo dobro pobrašniti, blago urolati i seći na debljinu koja vam odgovara.
- Dobro pobrašnite taljatele i rastresite ih po pobrašnjenom stolnjaku.
- Zagrejte šerpu sa dosta kipuće vode, dodajte 2 kašike soli i sačekajte da ponovo provri.
- Ubacite testeninu i kuvajte nekoliko minuta, proverite kroz 3 minuta da li je testo skuvano tako što ćete ga probati.
- U međuvremenu na tiganj stavite maslinovo ulja, beli luk i pesto sos pa sačekajte da počne da se prži.
- Kada je počelo da se prži mešajte i dodajte nekoliko kutlača vode iz šepre u kojoj se kuva testenina. Važno je da sos i kuvanje testenine radite istovremeno kako skuvana testenina ne bi stajala čekajući sos.
- Dodajte skuvanu testeninu u tiganj sa sosom koji u tom trenutku treba da je voden.
- Mešajte sve vreme i po potrebi dodajte još vode u kojoj se kuvala testenina, dok ne dobijete savršeno kremaste taljatele.
- Posolite po potrebi i servirajte.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna domaća pasta od bundeve sa pesto sosom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -