Sastojci za posnu domaću pastu od bundeve sa pesto sosom:
250g sveže bundeve (gramaža nakon čišćenja),
280 g brašna,
1 kašičica soli + 2 kašičice za kuvanje testenine.
Za sos:
50ml maslinovog ulja,
2 kašike pesto sosa,
2 čena belog luka,
so.
Posna domaća pasta od bundeve sa pesto sosom se priprema na sledeći način:
Bundevu očistite i isecite na kocke pa odmerite 250g i stavite u vodu da se kuva.
Kada omekša dobro procedite i ostavite da se prohladi a zatim viljuškom izgnječite da dobijete pire.
Na radnu površinu stavite brašno.
Napravite rupu u sredini, dodajte so i pire od bundeve.
Mešajte kašikom da se pire i brašno sjedine a zatim počnite da mesite rukama da dobijete čvrsto glatko testo, uz dodavanje brašna po potrebi.
Isecite testo na manje komade, a zatim naa mašini za pastu počnite da tanjite testo. Počnite od najvećeg stupnja pa polako smanjujte debljinu dok ne rastanjite testo na željenu debljinu. Obavezno dobro pobrašnite testo s vremena na vreme.
Rastanjeno testo sada provucite kroz mašinu za taljatele. Ovo možete raditi i ručno tako što ćete rastanjeno testo dobro pobrašniti, blago urolati i seći na debljinu koja vam odgovara.
Dobro pobrašnite taljatele i rastresite ih po pobrašnjenom stolnjaku.
Zagrejte šerpu sa dosta kipuće vode, dodajte 2 kašike soli i sačekajte da ponovo provri.
Ubacite testeninu i kuvajte nekoliko minuta, proverite kroz 3 minuta da li je testo skuvano tako što ćete ga probati.
U međuvremenu na tiganj stavite maslinovo ulja, beli luk i pesto sos pa sačekajte da počne da se prži.
Kada je počelo da se prži mešajte i dodajte nekoliko kutlača vode iz šepre u kojoj se kuva testenina. Važno je da sos i kuvanje testenine radite istovremeno kako skuvana testenina ne bi stajala čekajući sos.
Dodajte skuvanu testeninu u tiganj sa sosom koji u tom trenutku treba da je voden.
Mešajte sve vreme i po potrebi dodajte još vode u kojoj se kuvala testenina, dok ne dobijete savršeno kremaste taljatele.
Sastojci za posnu kukuruznu pitu sa kupusom:1 glavica kiselog kupusa,6 punih čaša (od 200ml)projinog brašna,1 kašičica soli,1 kašičica aleve paprike,1 prašak za pecivo,100ml ulja,kisela voda po potrebi.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više