Sastojci za posnu domaću pastu od bundeve sa pesto sosom:
250g sveže bundeve (gramaža nakon čišćenja),
280 g brašna,
1 kašičica soli + 2 kašičice za kuvanje testenine.
Za sos:
50ml maslinovog ulja,
2 kašike pesto sosa,
2 čena belog luka,
so.
Posna domaća pasta od bundeve sa pesto sosom se priprema na sledeći način:
Bundevu očistite i isecite na kocke pa odmerite 250g i stavite u vodu da se kuva.
Kada omekša dobro procedite i ostavite da se prohladi a zatim viljuškom izgnječite da dobijete pire.
Na radnu površinu stavite brašno.
Napravite rupu u sredini, dodajte so i pire od bundeve.
Mešajte kašikom da se pire i brašno sjedine a zatim počnite da mesite rukama da dobijete čvrsto glatko testo, uz dodavanje brašna po potrebi.
Isecite testo na manje komade, a zatim naa mašini za pastu počnite da tanjite testo. Počnite od najvećeg stupnja pa polako smanjujte debljinu dok ne rastanjite testo na željenu debljinu. Obavezno dobro pobrašnite testo s vremena na vreme.
Rastanjeno testo sada provucite kroz mašinu za taljatele. Ovo možete raditi i ručno tako što ćete rastanjeno testo dobro pobrašniti, blago urolati i seći na debljinu koja vam odgovara.
Dobro pobrašnite taljatele i rastresite ih po pobrašnjenom stolnjaku.
Zagrejte šerpu sa dosta kipuće vode, dodajte 2 kašike soli i sačekajte da ponovo provri.
Ubacite testeninu i kuvajte nekoliko minuta, proverite kroz 3 minuta da li je testo skuvano tako što ćete ga probati.
U međuvremenu na tiganj stavite maslinovo ulja, beli luk i pesto sos pa sačekajte da počne da se prži.
Kada je počelo da se prži mešajte i dodajte nekoliko kutlača vode iz šepre u kojoj se kuva testenina. Važno je da sos i kuvanje testenine radite istovremeno kako skuvana testenina ne bi stajala čekajući sos.
Dodajte skuvanu testeninu u tiganj sa sosom koji u tom trenutku treba da je voden.
Mešajte sve vreme i po potrebi dodajte još vode u kojoj se kuvala testenina, dok ne dobijete savršeno kremaste taljatele.
Sastojci za posni namaz od soje:
1 šolja kuvanih sojinih zrna,
2 kašike tahini (sezamovog paste),
2 čena belog luka,
sok od 1 limuna,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
voda po potrebi.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više