- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu sa lignjama:
- lignje (kolutovi i krakovi),
- 3 koluta limuna,
- 1 čen belog luka,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica morske soli,
- sveži peršun,
- 1 manji krastavac,
- 200g čeri paradajza,
- 1/2 glavice ljubičastog luka,
- maslinovo ulje,
- sveša rukola,
- sok od polovine limuna,
- 1/2 kašičice bibera,
- 1/2 kašičice tucane paprike.
Posna salata sa lignjama se priprema na sledeći način:
- U šerpu sipajte vodu, dodajte limun, maslinovo ulje, beli luk, so i peršun.
- Pustite da provri.
- Kada provri stavite lignje koje ste prethodno odmrzli i procedili.
- Kuvajte jedan minut od trenutka stavljanja u vodu, zatim procedite i ostavite da se ohlade.
- U međuvremenu, dok se lignje hlade, pripremite povrće.
- U činiju stavite naseckani krastavac, čeri paradajz, luk i rukolu.
- Dodajte ohlađene lignje i začinite salatu onako kako vama odgovara.
- Dobro izmešajte i poslužite odmah.
- Ukoliko želite da pripremite salatu za kasnije, onda rukolu nemojte stavljati u ovom trenutku već je naknadno dodajte momenat pred serviranje.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna salata sa lignjama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -