Posna salata sa lignjama

1154
- Advertisement -

Posna salata sa lignjama

Advertisements

Sastojci za posnu salatu sa lignjama:

  • lignje (kolutovi i krakovi),
  • 3 koluta limuna,
  • 1 čen belog luka,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica morske soli,
  • sveži peršun,
  • 1 manji krastavac,
  • 200g čeri paradajza,
  • 1/2 glavice ljubičastog luka,
  • maslinovo ulje,
  • sveša rukola,
  • sok od polovine limuna,
  • 1/2 kašičice bibera,
  • 1/2 kašičice tucane paprike.

Posna salata sa lignjama se priprema na sledeći način:

  1. U šerpu sipajte vodu, dodajte limun, maslinovo ulje, beli luk, so i peršun.
  2. Pustite da provri.
  3. Kada provri stavite lignje koje ste prethodno odmrzli i procedili.
  4. Kuvajte jedan minut od trenutka stavljanja u vodu, zatim procedite i ostavite da se ohlade.
  5. U međuvremenu, dok se lignje hlade, pripremite povrće.
  6. U činiju stavite naseckani krastavac, čeri paradajz, luk i rukolu.
  7. Dodajte ohlađene lignje i začinite salatu onako kako vama odgovara.
  8. Dobro izmešajte i poslužite odmah.
  9. Ukoliko želite da pripremite salatu za kasnije, onda rukolu nemojte stavljati u ovom trenutku već je naknadno dodajte momenat pred serviranje.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna salata sa lignjama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -