Posna ječmena kaša sa povrćem

506
- Advertisement -

 

Posna ječmena kaša sa povrćem
- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)
Sastojci za posnu ječmenu kašu sa povrćem:

  • 1 šolja ječma,
  • 2 šargarepe,
  • 1/2 šolje graška (svežeg ili smrznutog),
  • 1/2 šolje kukuruza (svežeg ili smrznutog),
  • 1/4 šolje iseckanog crnog luka,
  • 3 šolje vode,
  • so po ukusu,
  • biber po ukusu,
  • sušeni peršun (opciono, za dekoraciju).

Posna ječmena kaša sa povrćem se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj šerpi, prokuvajte vodu.
  2. Dodajte isprani ječam u ključalu vodu i kuvajte na srednje jakoj vatri oko 20-25 minuta, dok ječam ne omekša.
  3. Dodajte iseckane šargarepe, crni luk, grašak i kukuruz u šerpu sa ječmom i kuvajte još 5-10 minuta dok povrće ne omekša.
  4. Začinite kašu sa solju i biberom po ukusu.
  5. Poslužite toplo, posipano sušenim peršunom ako želite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna ječmena kaša sa povrćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -