Posni mini tartovi sa pečurkama se pripremaju na sledeći način:
Rernu zagrejte na 180° C i pripremite pleh za pečenje mafina.
Prvo pripremite testo tako što ćete brašno pomešati sa solju i začinima.
Zatim u brašno dodajte hladan margarin isečen na kockice i prstima trljajte da nastanu mrvice, pa dodajte hladnu vodu i zamesite čvrsto i blago lepljivo testo.
Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu pa oklagijom razvucite na debljinu od oko 5 milimetara.
Četvrtastim kalupom stranice duge oko 8 cm vadite testo i ređajte u udubljenja na plehu za mafine.
Pritisnite testo jagodicama prstiju za dno kalupa i tako ponovite sa preostalim testom i svaki izbušite viljuškom po dnu i stranicama.
Pokrijte svako formirano testo sa komadom aluminijumske folije i napunite pirinčem ili pasuljem do pola kako se testo tokom pečenja ne bi rasplamsalo već ostalo ujednačene debljine.
Stavite tako pripremljeno testo da se peče 20 minuta.
Nakon pečenja izvadite foliju sa pirinčem iz svakog pečenog tarta pa ih ostavite da se ohlade do punjenja.
Na ulju propržite sitno seckan crni luk, sitno seckan beli luk i ½ kašičice soli.
Kada je luk omekšao dodajte šampinjone isečene na listiće i nastavite sa prženjem da šampinjoni puste vodu i da sva tečnost ispari.
Za to vreme skuvajte pirinač – 100g pirinča izmerite u šolji pa stavite u šerpu i dodajte duplo više vode.
Pustite da provri, promešajte, isključite ringlu i poklopite.
Ostavite na ringli da pirinač nabubri i pokupi svu vodu.
Kada je pirinač kuvan, dodajte ga isprženim šampinjonima i sve zajedno dobro začinite.
Sklonite sa vatre, ohladite pa bogato punite ispečene korpice za tartove.
Ovako pripremljeno predjelo može stajati i u frižideru preko noći.