- Advertisement -
Sastojci za posne mini tartove sa pečurkama:
- 200g mekog brašna + brašna za formiranje tartova,
- 150g margarina,
- 1/2 kašičice soli,
- 1 kašičica suvog peršuna,
- 1 kašičica tucane paprike,
- 3 kašike vode.
Za fil:
- 2 glavice crnog lika,
- 1 čen belog luka,
- maslinovo ulje,
- 500g šampinjona,
- 100g pirinča,
- 1 kašika svežeg ili suvog peršuna,
- so i biber.
Posni mini tartovi sa pečurkama se pripremaju na sledeći način:
- Rernu zagrejte na 180° C i pripremite pleh za pečenje mafina.
- Prvo pripremite testo tako što ćete brašno pomešati sa solju i začinima.
- Zatim u brašno dodajte hladan margarin isečen na kockice i prstima trljajte da nastanu mrvice, pa dodajte hladnu vodu i zamesite čvrsto i blago lepljivo testo.
- Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu pa oklagijom razvucite na debljinu od oko 5 milimetara.
- Četvrtastim kalupom stranice duge oko 8 cm vadite testo i ređajte u udubljenja na plehu za mafine.
- Pritisnite testo jagodicama prstiju za dno kalupa i tako ponovite sa preostalim testom i svaki izbušite viljuškom po dnu i stranicama.
- Pokrijte svako formirano testo sa komadom aluminijumske folije i napunite pirinčem ili pasuljem do pola kako se testo tokom pečenja ne bi rasplamsalo već ostalo ujednačene debljine.
- Stavite tako pripremljeno testo da se peče 20 minuta.
- Nakon pečenja izvadite foliju sa pirinčem iz svakog pečenog tarta pa ih ostavite da se ohlade do punjenja.
- Na ulju propržite sitno seckan crni luk, sitno seckan beli luk i ½ kašičice soli.
- Kada je luk omekšao dodajte šampinjone isečene na listiće i nastavite sa prženjem da šampinjoni puste vodu i da sva tečnost ispari.
- Za to vreme skuvajte pirinač – 100g pirinča izmerite u šolji pa stavite u šerpu i dodajte duplo više vode.
- Pustite da provri, promešajte, isključite ringlu i poklopite.
- Ostavite na ringli da pirinač nabubri i pokupi svu vodu.
- Kada je pirinač kuvan, dodajte ga isprženim šampinjonima i sve zajedno dobro začinite.
- Sklonite sa vatre, ohladite pa bogato punite ispečene korpice za tartove.
- Ovako pripremljeno predjelo može stajati i u frižideru preko noći.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni mini tartovi sa pečurkama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -