- Advertisement -
Sastojci za posni bakalar u krem sosu od praziluka:
- 6 fileta bakalara ili bele ribe po želji,
- so, biber,
- 20g margarina,
- 30ml ulja,
- 1 struk praziluka,
- 250ml biljne pavlake za kuvanje.
Posni bakalar u krem sosu od praziluka se priprema na sledeći način:
- Filete oprati pa papirnim ubrusima obrisati ribu što je bolje moguće.
- Ugrejati posudu sa debelim dnom pogodnu za kuvanje na vodi, dodati filete i kuvati poklopljeno, na umerenoj temperaturi 5-6 minuta sa obe strane.
- Barenu ribu začiniti i umotati u rolnice pa pričvrstiti čačkalicom.
- Praziluk očistiti i iseći na kolutove.
- U ugrejano ulje i margarin dodati praziluk i dinstati na umerenoj temperaturi par minuta uz redovno mešanje.
- Poklopiti posudu i nastaviti kuvanje na tihoj vatri uz povremeno mešanje oko deset minuta.
- Kada je praziluk omekšao dodati pavlaku i kuvati par minuta, dok se tečnost blago ne redukuje.
- Skloniti sa vatre, začiniti prema ukusu, promešati i ostaviti da se malo prohladi.
- Napraviti podlogu od sosa a zatim servirati rolnice, ukrasiti svežom mirođijom i kriškom limuna pa servirati.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni bakalar u krem sosu od praziluka
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -