Posni bakalar u krem sosu od praziluka

565
- Advertisement -

Posni bakalar u krem sosu od praziluka

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni bakalar u krem sosu od praziluka:

  • 6 fileta bakalara ili bele ribe po želji,
  • so, biber,
  • 20g margarina,
  • 30ml ulja,
  • 1 struk praziluka,
  • 250ml biljne pavlake za kuvanje.

Posni bakalar u krem sosu od praziluka se priprema na sledeći način:

  1. Filete oprati pa papirnim ubrusima obrisati ribu što je bolje moguće.
  2. Ugrejati posudu sa debelim dnom pogodnu za kuvanje na vodi, dodati filete i kuvati poklopljeno, na umerenoj temperaturi 5-6 minuta sa obe strane.
  3. Barenu ribu začiniti i umotati u rolnice pa pričvrstiti čačkalicom.
  4. Praziluk očistiti i iseći na kolutove.
  5. U ugrejano ulje i margarin dodati praziluk i dinstati na umerenoj temperaturi par minuta uz redovno mešanje.
  6. Poklopiti posudu i nastaviti kuvanje na tihoj vatri uz povremeno mešanje oko deset minuta.
  7. Kada je praziluk omekšao dodati pavlaku i kuvati par minuta, dok se tečnost blago ne redukuje.
  8. Skloniti sa vatre, začiniti prema ukusu, promešati i ostaviti da se malo prohladi.
  9. Napraviti podlogu od sosa a zatim servirati rolnice, ukrasiti svežom mirođijom i kriškom limuna pa servirati.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni bakalar u krem sosu od praziluka
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -