- Advertisement -
Sastojci za hobotnicu u posnom, pikantnom sosu:
- 1,5kg hobotnice,
- 4 valika paradajza,
- 3 čena belog luka,
- 1 ljuta papričica,
- 2 kašike sitno seckanog lista peršuna,
- 100ml maslinovog (ili suncokretovog) ulja,
- so,
- mleveni biber.
Hobotnica u posnom, pikantnom sosu se priprema na sledeći način:
- Očistiti hobotnicu, izvaditi joj utrobu i kesu sa mastilom, oči i kožu, pa je dobro oprati u vodi i ocediti.
- U sudu sa poklopcem (najbolje keramički) na ugrejanom ulju propržiti beli luk (pre nego požuti) dodati isečenu hobotnicu na komade i malo propržiti.
- Dodati sitno seckani list peršuna, usitnjenu papričicu, oljušten i isečen paradajz (bez semena), pa posoliti i pobiberiti.
- Prekriti posudu alufolijom, povezati je kanapom oko oboda posude i poklopiti.
- Kuvati na umerenoj temperaturi da proključa, smanjiti temperaturu i ostaviti da krčka oko 2 sata (ne podižući poklopac).
- Meso hobotnice će biti mekano, a umak gust, veoma pikantan i aromatičan.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Hobotnica u posnom, pikantnom sosu
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -