Hobotnica u posnom, pikantnom sosu

204
- Advertisement -

Hobotnica u posnom, pikantnom sosu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za hobotnicu u posnom, pikantnom sosu:

  • 1,5kg hobotnice,
  • 4 valika paradajza,
  • 3 čena belog luka,
  • 1 ljuta papričica,
  • 2 kašike sitno seckanog lista peršuna,
  • 100ml maslinovog (ili suncokretovog) ulja,
  • so,
  • mleveni biber.

Hobotnica u posnom, pikantnom sosu se priprema na sledeći način:

  1. Očistiti hobotnicu, izvaditi joj utrobu i kesu sa mastilom, oči i kožu, pa je dobro oprati u vodi i ocediti.
  2. U sudu sa poklopcem (najbolje keramički) na ugrejanom ulju propržiti beli luk (pre nego požuti) dodati isečenu hobotnicu na komade i malo propržiti.
  3. Dodati sitno seckani list peršuna, usitnjenu papričicu, oljušten i isečen paradajz (bez semena), pa posoliti i pobiberiti.
  4. Prekriti posudu alufolijom, povezati je kanapom oko oboda posude i poklopiti.
  5. Kuvati na umerenoj temperaturi da proključa, smanjiti temperaturu i ostaviti da krčka oko 2 sata (ne podižući poklopac).
  6. Meso hobotnice će biti mekano, a umak gust, veoma pikantan i aromatičan.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Hobotnica u posnom, pikantnom sosu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -