- Advertisement -
Sastojci za posnu čorbu od heljde sa gljivama:
- 100g heljde,
- 100g svežih šampinjona,
- 1,5l supe od povrća,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 kašike ulja,
- 2dl biljne pavlake,
- 1 kašika sitno seckanog lista peršuna,
- so,
- mleveni crni biber.
Posna čorba od heljde sa gljivama se priprema na sledeći način:
- Šampinjone očistiti, kratko oprati i iseći na tanke listove.
- Na ugrejanom ulju staklasto propržiti crni luk isečen na tanke režnjeve, dodati isečene šampinjone i sve zajedno dinstati.
- Povremeno dolivati sa malo supe.
- Kada šampinjoni skoro omekšaju, dodati očišćenu i opranu heljdu, preliti supom i kuvati na smanjenoj temperaturi da sve omekša.
- Dodati pavlaku, sitno seckani list peršuna, malo mlevenog bibera i promešati.
- Isključiti grejanje i ostaviti još malo da provri.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posna čorba od heljde sa gljivama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -