Posna čorba od heljde sa gljivama

609
- Advertisement -

Posna čorba od heljde sa gljivama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu čorbu od heljde sa gljivama:

  • 100g heljde,
  • 100g svežih šampinjona,
  • 1,5l supe od povrća,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 kašike ulja,
  • 2dl biljne pavlake,
  • 1 kašika sitno seckanog lista peršuna,
  • so,
  • mleveni crni biber.

Posna čorba od heljde sa gljivama se priprema na sledeći način:

  1. Šampinjone očistiti, kratko oprati i iseći na tanke listove.
  2. Na ugrejanom ulju staklasto propržiti crni luk isečen na tanke režnjeve, dodati isečene šampinjone i sve zajedno dinstati.
  3. Povremeno dolivati sa malo supe.
  4. Kada šampinjoni skoro omekšaju, dodati očišćenu i opranu heljdu, preliti supom i kuvati na smanjenoj temperaturi da sve omekša.
  5. Dodati pavlaku, sitno seckani list peršuna, malo mlevenog bibera i promešati.
  6. Isključiti grejanje i ostaviti još malo da provri.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čorba od heljde sa gljivama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -