- Advertisement -
Sastojci za pečenu pastrmku:
- 4 pastrmke od po 300-400 g,
- 3 lista žalfije,
- peršun,
- 2 čena belog luka,
- 3/4 šolje suvog belog vina,
- 1,5 limun,
- 6 supenih kašika ulja,
- so,
- biber.
Pečena pastrmka se priprema na sledeći način:
- Očistiti i oprati pastrmku.
- Pripremiti marinadu na sledeći način: u činiji izmešati iseckanu žalfiju, peršun, beli luk, ulje, limunov sok, vino, so i biber.
- Dobro izmešati.
- Premazati marinadom pastrmku (i spolja i iznutra), pa peći na 200 stepeni oko dvadeset minuta.
- Kako pastrmka ne bi bilia suva, treba je često prelivati tečnošću koju je riba ispustila tokom pečenja.
- Služiti uz krompir salatu ili barenu blitvu sa krompirom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pečena pastrmka
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -