Posni kroketi od oslića

728
- Advertisement -

Posni kroketi od oslića

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne krokete od oslića:

  • 500g fileta oslića,
  • 2 mlada crna luka,
  • 150g pirinča,
  • 350ml tople vode,
  • 50g kukuruza šećerca,
  • 450g mediteranske mešavine,
  • 1 pečena crvena paprika,
  • 3 čena belog luka,
  • 2 kašike limunovog soka,
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka,
  • morska so, biber, suvi začin.

Posni kroketi od oslića se pripremaju na sledeći način:

  1. Filete odmrznutog oslića posolite i pobiberite, pa isecite na manje komade i na pari kuvajte, oko 10 minuta.
  2. Filete je dovoljno da začinite sa jedne strane.
  3. Obarene filete ostavite da se ohlade, pa očistite od koščica i u činiju nadrobite.
  4. Sipajte u tiganj 2 kašike maslinovog ulja, pa propržite iseckan mladi crni luk, a onda dodajte pirinač, začinite suvim biljim začinom, propržite i nalijte toplom vodom.
  5. Poklopite i kuvajte oko 15 minuta.
  6. Nakon tog vremena, dodajte margarin i promešajte da se istopi.
  7. Ostavite da se ohladi, pa onda dodajte kukuruz šećerac, izgnječen beli luk i iseckanu papriku.
  8. Promešajte pa dodajte pripremljenu ribu.
  9. Smesu može dodatno ohladiti ili odmah vlažnim rukama oblikovati krokete.
  10. Svaki kroket uvaljajte u prezle, još malo oblikujte i još jednom uvaljajte.
  11. Pržite na zagrejanom ulju dok ne porumene.
  12. Krokete vadite na ubrus, da upije višak masnoće.
  13. Na pari skuvajte mediteransku mešavinu, oko 10-15 minuta, posolite, pobiberite i pospite suvim bosiljkom.
  14. Servirajte uz krokete, kao i uz pirinač.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kroketi od oslića
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
- Advertisement -