Posni kroketi od oslića se pripremaju na sledeći način:
Filete odmrznutog oslića posolite i pobiberite, pa isecite na manje komade i na pari kuvajte, oko 10 minuta.
Filete je dovoljno da začinite sa jedne strane.
Obarene filete ostavite da se ohlade, pa očistite od koščica i u činiju nadrobite.
Sipajte u tiganj 2 kašike maslinovog ulja, pa propržite iseckan mladi crni luk, a onda dodajte pirinač, začinite suvim biljim začinom, propržite i nalijte toplom vodom.
Poklopite i kuvajte oko 15 minuta.
Nakon tog vremena, dodajte margarin i promešajte da se istopi.
Ostavite da se ohladi, pa onda dodajte kukuruz šećerac, izgnječen beli luk i iseckanu papriku.
Promešajte pa dodajte pripremljenu ribu.
Smesu može dodatno ohladiti ili odmah vlažnim rukama oblikovati krokete.
Svaki kroket uvaljajte u prezle, još malo oblikujte i još jednom uvaljajte.
Pržite na zagrejanom ulju dok ne porumene.
Krokete vadite na ubrus, da upije višak masnoće.
Na pari skuvajte mediteransku mešavinu, oko 10-15 minuta, posolite, pobiberite i pospite suvim bosiljkom.
Sastojci za Kuvane jabuke sa šljivama:
4 jabuke,
1/2 l belog vina,
kašika šećera,
4 suve šljive,
4 kašike marmelade od šljiva,
kesica posnog šlaga od vanile.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više