Posni kroketi od oslića se pripremaju na sledeći način:
Filete odmrznutog oslića posolite i pobiberite, pa isecite na manje komade i na pari kuvajte, oko 10 minuta.
Filete je dovoljno da začinite sa jedne strane.
Obarene filete ostavite da se ohlade, pa očistite od koščica i u činiju nadrobite.
Sipajte u tiganj 2 kašike maslinovog ulja, pa propržite iseckan mladi crni luk, a onda dodajte pirinač, začinite suvim biljim začinom, propržite i nalijte toplom vodom.
Poklopite i kuvajte oko 15 minuta.
Nakon tog vremena, dodajte margarin i promešajte da se istopi.
Ostavite da se ohladi, pa onda dodajte kukuruz šećerac, izgnječen beli luk i iseckanu papriku.
Promešajte pa dodajte pripremljenu ribu.
Smesu može dodatno ohladiti ili odmah vlažnim rukama oblikovati krokete.
Svaki kroket uvaljajte u prezle, još malo oblikujte i još jednom uvaljajte.
Pržite na zagrejanom ulju dok ne porumene.
Krokete vadite na ubrus, da upije višak masnoće.
Na pari skuvajte mediteransku mešavinu, oko 10-15 minuta, posolite, pobiberite i pospite suvim bosiljkom.
Sastojci za Kruške sa šubarom:
10 manjih krušaka,
3 dl crnog vina,
150 g šećera,
3 klinčića,
štapić cimeta,
1/2 limuna.
Za ukrašavanje:
2 dl šlaga,
kašika šećera u prahu,
30 g oraha.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više