- Advertisement -
Sastojci za posne krokete od oslića:
- 500g fileta oslića,
- 2 mlada crna luka,
- 150g pirinča,
- 350ml tople vode,
- 50g kukuruza šećerca,
- 450g mediteranske mešavine,
- 1 pečena crvena paprika,
- 3 čena belog luka,
- 2 kašike limunovog soka,
- 1/2 kašičice suvog bosiljka,
- morska so, biber, suvi začin.
Posni kroketi od oslića se pripremaju na sledeći način:
- Filete odmrznutog oslića posolite i pobiberite, pa isecite na manje komade i na pari kuvajte, oko 10 minuta.
- Filete je dovoljno da začinite sa jedne strane.
- Obarene filete ostavite da se ohlade, pa očistite od koščica i u činiju nadrobite.
- Sipajte u tiganj 2 kašike maslinovog ulja, pa propržite iseckan mladi crni luk, a onda dodajte pirinač, začinite suvim biljim začinom, propržite i nalijte toplom vodom.
- Poklopite i kuvajte oko 15 minuta.
- Nakon tog vremena, dodajte margarin i promešajte da se istopi.
- Ostavite da se ohladi, pa onda dodajte kukuruz šećerac, izgnječen beli luk i iseckanu papriku.
- Promešajte pa dodajte pripremljenu ribu.
- Smesu može dodatno ohladiti ili odmah vlažnim rukama oblikovati krokete.
- Svaki kroket uvaljajte u prezle, još malo oblikujte i još jednom uvaljajte.
- Pržite na zagrejanom ulju dok ne porumene.
- Krokete vadite na ubrus, da upije višak masnoće.
- Na pari skuvajte mediteransku mešavinu, oko 10-15 minuta, posolite, pobiberite i pospite suvim bosiljkom.
- Servirajte uz krokete, kao i uz pirinač.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 5 Review(s)
Posni kroketi od oslića
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -