1/2 šolje biljnog mleka (npr. bademovo mleko, sojino mleko),
1 kašika šećera,
1/2 kašičice praška za pecivo,
1/2 kašičice cimeta (opciono),
prstohvat soli,
ulje za prženje,
šećer u prahu ili vanilin šećer (za posipanje),
posni preliv od karamelizovane šećerne trske.
Posne pohovane jabuke se pripremaju na sledeći način:
Operite i oljuštite jabuke. Isecite ih na kolutove debljine oko 1/2 cm. Uklonite sredinu i semenke.
U srednjoj činiji, pomešajte brašno, biljno mleko, šećer (ili zamenu za šećer), prašak za pecivo, cimet (ako koristite) i prstohvat soli.
Smesa treba da bude glatka i malo gušća od uobičajenog smesa za palačinke.
U velikoj šerpi, zagrejte ulje za prženje na srednje jakoj vatri. Da biste proverili da je ulje dovoljno toplo, možete staviti vrh drške kašike u ulje – ako se oko kašike pojave sitni mehurići, ulje je spremno.
Uvaljajte svaki kolut jabuke u smesu za pohovanje, osiguravajući da budu ravnomerno prekriveni.
Pažljivo spustite svaki komad u vruće ulje i pržite dok ne postanu zlatno smeđi, oko 2-3 minuta sa svake strane.
Koristite rupičastu kašiku da izvadite pohovane jabuke iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da se ocijede višak ulja.
Poslužite pohovane jabuke dok su tople, posipane posnim šećerom u prahu, posnim vanilin šećerom ili posnim karamelizovanim prelivom, ako želite.
Sastojci za posnu čokoladnu tortu:
450 g mlevenog posnog keksa,
strugana kora jednog limuna,
kašičica ruma,
150 g crne čokolade za kuvanje,
200 g margarina,
150 g šećera u prahu,
kašika kakaoa ili šećera u prahu za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više