1/2 šolje biljnog mleka (npr. bademovo mleko, sojino mleko),
1 kašika šećera,
1/2 kašičice praška za pecivo,
1/2 kašičice cimeta (opciono),
prstohvat soli,
ulje za prženje,
šećer u prahu ili vanilin šećer (za posipanje),
posni preliv od karamelizovane šećerne trske.
Posne pohovane jabuke se pripremaju na sledeći način:
Operite i oljuštite jabuke. Isecite ih na kolutove debljine oko 1/2 cm. Uklonite sredinu i semenke.
U srednjoj činiji, pomešajte brašno, biljno mleko, šećer (ili zamenu za šećer), prašak za pecivo, cimet (ako koristite) i prstohvat soli.
Smesa treba da bude glatka i malo gušća od uobičajenog smesa za palačinke.
U velikoj šerpi, zagrejte ulje za prženje na srednje jakoj vatri. Da biste proverili da je ulje dovoljno toplo, možete staviti vrh drške kašike u ulje – ako se oko kašike pojave sitni mehurići, ulje je spremno.
Uvaljajte svaki kolut jabuke u smesu za pohovanje, osiguravajući da budu ravnomerno prekriveni.
Pažljivo spustite svaki komad u vruće ulje i pržite dok ne postanu zlatno smeđi, oko 2-3 minuta sa svake strane.
Koristite rupičastu kašiku da izvadite pohovane jabuke iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da se ocijede višak ulja.
Poslužite pohovane jabuke dok su tople, posipane posnim šećerom u prahu, posnim vanilin šećerom ili posnim karamelizovanim prelivom, ako želite.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više