- Advertisement -
Sastojci za posne pohovane jabuke:
- 2 veće jabuke,
- 1 šolja brašna,
- 1/2 šolje biljnog mleka (npr. bademovo mleko, sojino mleko),
- 1 kašika šećera,
- 1/2 kašičice praška za pecivo,
- 1/2 kašičice cimeta (opciono),
- prstohvat soli,
- ulje za prženje,
- šećer u prahu ili vanilin šećer (za posipanje),
- posni preliv od karamelizovane šećerne trske.
Posne pohovane jabuke se pripremaju na sledeći način:
- Operite i oljuštite jabuke. Isecite ih na kolutove debljine oko 1/2 cm. Uklonite sredinu i semenke.
- U srednjoj činiji, pomešajte brašno, biljno mleko, šećer (ili zamenu za šećer), prašak za pecivo, cimet (ako koristite) i prstohvat soli.
- Smesa treba da bude glatka i malo gušća od uobičajenog smesa za palačinke.
- U velikoj šerpi, zagrejte ulje za prženje na srednje jakoj vatri. Da biste proverili da je ulje dovoljno toplo, možete staviti vrh drške kašike u ulje – ako se oko kašike pojave sitni mehurići, ulje je spremno.
- Uvaljajte svaki kolut jabuke u smesu za pohovanje, osiguravajući da budu ravnomerno prekriveni.
- Pažljivo spustite svaki komad u vruće ulje i pržite dok ne postanu zlatno smeđi, oko 2-3 minuta sa svake strane.
- Koristite rupičastu kašiku da izvadite pohovane jabuke iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da se ocijede višak ulja.
- Poslužite pohovane jabuke dok su tople, posipane posnim šećerom u prahu, posnim vanilin šećerom ili posnim karamelizovanim prelivom, ako želite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 5 Review(s)
Posne pohovane jabuke
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -