Posna pita sa speltinim brašnom se priprema na sledeći način:
U činiji, pomešajte speltino brašno i so.
Dodajte maslinovo ulje i hladnu vodu.
Mešajte dok se sastojci dobro sjedine.
Prebacite testo na blago pobrašnjenu radnu površinu i mesite ga oko 5-7 minuta dok postane glatko.
Formirajte loptu od testa.
Vratite testo u činiju, prekrijte je čistom krpom ili folijom i ostavite da odstoji 1-2 sata dok se testo ne udvostruči u veličini.
Ako koristite svež spanać, operite ga i naseckajte ga na sitne komade. Ako koristite smrznuti spanać, ocedite ga i pažljivo pritisnite da se reši viška vode.
U tiganju, zagrejte ulje na srednjoj vatri.
Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte ih dok ne postanu staklasti.
Dodajte spanać u tiganj s lukom i belim lukom i dinstajte dok spanać ne omekša i oslobodi višak tečnosti. Pustite da se suvišak tečnosti ispari.
U činiji, pomešajte dinstani spanać, izmrvljeni tofu sir, so, biber i sveže začine po ukusu.
Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
Na blago pobrašnjenoj radnoj površini, razvucite testo u obliku kruga veličine pleha za pitu.
Prebacite testo u pleh za pitu i pritisnite ga tako da prekrije dno i stranice pleha.
Nanesite pripremljeni fil sa spanaćem i tofu sirom na testo.
Pecite pitu u prethodno zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
Izvadite pitu iz rerne, ostavite je da se malo ohladi, nasecite je i poslužite.
Sastojci za posni puding od jagoda:
500g jagoda,
400ml posnog biljnog mleka (sojino, bademovo, kokosovo),
4 kašike agava sirupa ili drugog zaslađivača po želji,
4 kašike gustina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više