Posna pita sa speltinim brašnom

758
- Advertisement -

Posna pita sa speltinim brašnom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pitu sa speltinim brašnom:

Za testo:

  • 2 šolje speltinog brašna,
  • 1/2 šolje maslinovog ulja,
  • 1/2 šolje hladne vode,
  • prstohvat soli.

Za fil:

  • 2 šolje spanaća,
  • 1/2 šolje tofu sira,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašika ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži začini po želji.

Posna pita sa speltinim brašnom se priprema na sledeći način:

  1. U činiji, pomešajte speltino brašno i so.
  2. Dodajte maslinovo ulje i hladnu vodu.
  3. Mešajte dok se sastojci dobro sjedine.
  4. Prebacite testo na blago pobrašnjenu radnu površinu i mesite ga oko 5-7 minuta dok postane glatko.
  5. Formirajte loptu od testa.
  6. Vratite testo u činiju, prekrijte je čistom krpom ili folijom i ostavite da odstoji 1-2 sata dok se testo ne udvostruči u veličini.
  7. Ako koristite svež spanać, operite ga i naseckajte ga na sitne komade. Ako koristite smrznuti spanać, ocedite ga i pažljivo pritisnite da se reši viška vode.
  8. U tiganju, zagrejte ulje na srednjoj vatri.
  9. Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte ih dok ne postanu staklasti.
  10. Dodajte spanać u tiganj s lukom i belim lukom i dinstajte dok spanać ne omekša i oslobodi višak tečnosti. Pustite da se suvišak tečnosti ispari.
  11. U činiji, pomešajte dinstani spanać, izmrvljeni tofu sir, so, biber i sveže začine po ukusu.
  12. Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
  13. Na blago pobrašnjenoj radnoj površini, razvucite testo u obliku kruga veličine pleha za pitu.
  14. Prebacite testo u pleh za pitu i pritisnite ga tako da prekrije dno i stranice pleha.
  15. Nanesite pripremljeni fil sa spanaćem i tofu sirom na testo.
  16. Pecite pitu u prethodno zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
  17. Izvadite pitu iz rerne, ostavite je da se malo ohladi, nasecite je i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita sa speltinim brašnom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -