Posna pita sa speltinim brašnom se priprema na sledeći način:
U činiji, pomešajte speltino brašno i so.
Dodajte maslinovo ulje i hladnu vodu.
Mešajte dok se sastojci dobro sjedine.
Prebacite testo na blago pobrašnjenu radnu površinu i mesite ga oko 5-7 minuta dok postane glatko.
Formirajte loptu od testa.
Vratite testo u činiju, prekrijte je čistom krpom ili folijom i ostavite da odstoji 1-2 sata dok se testo ne udvostruči u veličini.
Ako koristite svež spanać, operite ga i naseckajte ga na sitne komade. Ako koristite smrznuti spanać, ocedite ga i pažljivo pritisnite da se reši viška vode.
U tiganju, zagrejte ulje na srednjoj vatri.
Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte ih dok ne postanu staklasti.
Dodajte spanać u tiganj s lukom i belim lukom i dinstajte dok spanać ne omekša i oslobodi višak tečnosti. Pustite da se suvišak tečnosti ispari.
U činiji, pomešajte dinstani spanać, izmrvljeni tofu sir, so, biber i sveže začine po ukusu.
Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
Na blago pobrašnjenoj radnoj površini, razvucite testo u obliku kruga veličine pleha za pitu.
Prebacite testo u pleh za pitu i pritisnite ga tako da prekrije dno i stranice pleha.
Nanesite pripremljeni fil sa spanaćem i tofu sirom na testo.
Pecite pitu u prethodno zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
Izvadite pitu iz rerne, ostavite je da se malo ohladi, nasecite je i poslužite.
Sastojci za brzu paradajz čorbu:
1 supena kašika ulja,
1 supena kašika brašna,
1 supena kašika šećera,
1 litar vode,
1/2 litre kuvanog paradajza,
1 paprika,
1 kašičica začina (začin C, vegeta i sl.),
seckan peršunov list,
po želji rezanci ili sojine ljuspice.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više