Posno bolonjeze sočivo

5938
- Advertisement -

Posno bolonjeze sočivo

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno bolonjeze sočivo:

  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 šargarepe,
  • 1 kašika paradajz pirea,
  • 1 konzerva paradajza,
  • 2 kašičice suvog bosiljka,
  • 1 kašičica suvog origana,
  • 1/4 kašičice sode,
  • so i biber,
  • 2 šolje crvenog sočiva,
  • 2 šolje vode.

Posno bolonjeze sočivo se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte maslinovo ulje u velikom i dubokom tiganju na umerenoj temperaturi.
  2. Luk i šargarepu sitno sieckajte.
  3. Dodajte ih zagrejanom maslinovom ulju.
  4. Promešajte i pržite dok ne omekšaju, 5 – 10 minuta.
  5. Dodajte sitno iseckan beli luk i paradajz pire, promešajte i pržite još minut.
  6. Dodajte paradajz sos, kockice paradajza, bosiljak, rigano, sodu.
  7. Posolite i pobiberite.
  8. Pomešajte sočivno sa svim sastojcima i dodajte vodu.
  9. Kuvajte na umerenoj vatri, promešajte s vremena na vreme, dok sočivo ne omekša – 20-30 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno bolonjeze sočivo
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -