- Advertisement -
Sastojci za posno bolonjeze sočivo:
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 šargarepe,
- 1 kašika paradajz pirea,
- 1 konzerva paradajza,
- 2 kašičice suvog bosiljka,
- 1 kašičica suvog origana,
- 1/4 kašičice sode,
- so i biber,
- 2 šolje crvenog sočiva,
- 2 šolje vode.
Posno bolonjeze sočivo se priprema na sledeći način:
- Zagrejte maslinovo ulje u velikom i dubokom tiganju na umerenoj temperaturi.
- Luk i šargarepu sitno sieckajte.
- Dodajte ih zagrejanom maslinovom ulju.
- Promešajte i pržite dok ne omekšaju, 5 – 10 minuta.
- Dodajte sitno iseckan beli luk i paradajz pire, promešajte i pržite još minut.
- Dodajte paradajz sos, kockice paradajza, bosiljak, rigano, sodu.
- Posolite i pobiberite.
- Pomešajte sočivno sa svim sastojcima i dodajte vodu.
- Kuvajte na umerenoj vatri, promešajte s vremena na vreme, dok sočivo ne omekša – 20-30 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posno bolonjeze sočivo
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -