Zeleni kari

104

Zeleni kari

Sastojci za zeleni kari:

  • 4 zelene ljute paprike,
  • 5 kašika brašna,
  • kašika šećera,
  • 2 kašike svežeg seckanog peršuna,
  • 7 kašika senfa,
  • 10 kašika maslinovog ulja,
  • morska so po ukusu,
  • biber u zrnu.

Zeleni kari se priprema na sledeći način:

  1. Paprike dobro operite i ostavite da se osuše na kuhinjskom papiru.
  2. Odstranite drške i semenke, pa ih isecite na male komade.
  3. Pomešajte brašno, biber u zrnu, so i šećer, a zatim dodajte senf i dobro promešajte.
  4. Zagrejte ulje u tiganju sa nelepljivom podlogom i na njemu kratko ispržite papriku, zatim dodajte smesu sa senfom, promešajte.
  5. Pržite na umerenoj temperaturi dok paprika ne postane hrskava, posolite i začinite peršunom.
  6. Servirajte kao prilog uz specijalitete od ribe.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Zeleni kari
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)