- Advertisement -
Sastojci za zeleni kari:
- 4 zelene ljute paprike,
- 5 kašika brašna,
- kašika šećera,
- 2 kašike svežeg seckanog peršuna,
- 7 kašika senfa,
- 10 kašika maslinovog ulja,
- morska so po ukusu,
- biber u zrnu.
Zeleni kari se priprema na sledeći način:
- Paprike dobro operite i ostavite da se osuše na kuhinjskom papiru.
- Odstranite drške i semenke, pa ih isecite na male komade.
- Pomešajte brašno, biber u zrnu, so i šećer, a zatim dodajte senf i dobro promešajte.
- Zagrejte ulje u tiganju sa nelepljivom podlogom i na njemu kratko ispržite papriku, zatim dodajte smesu sa senfom, promešajte.
- Pržite na umerenoj temperaturi dok paprika ne postane hrskava, posolite i začinite peršunom.
- Servirajte kao prilog uz specijalitete od ribe.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Zeleni kari
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -