Posno povrće i ražnjići od tofua

792
- Advertisement -

Posno povrće i ražnjići od tofua

Advertisements

Sastojci za posno povrće i ražnjiće od tofua:

  • 250g tofu sira,
  • 2 šargarepe,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 tikvica,
  • 1 luk,
  • 2 kašike tamari soja sosa (posne),
  • 2 kašike balzamiko sirćeta (posnog),
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • drveni ražnjići (potopljeni u vodu pre korišćenja).

Posno povrće i ražnjići od tofua se priprema na sledeći način:

  1. U većoj posudi pomešajte tamari soja sos, balzamiko sirće, maslinovo ulje, so i biber.
  2. Dodajte isečeni tofu, šargarepu, crvenu papriku, tikvicu i luk u marinadu, pa dobro promešajte da se sastojci oblože.
  3. Ostavite da se marinira najmanje 30 minuta u frižideru.
  4. U međuvremenu, pripremite drvene ražnjiće tako što ćete ih potopiti u vodu.
  5. Nakon mariniranja, nanižite komade povrća i tofua na ražnjiće.
  6. Zagrejte roštilj ili gril tiganj na srednje visoku temperaturu.
  7. Stavite ražnjiće na roštilj ili tiganj i pecite sa svake strane dok ne dobiju lepu zlatno smeđu boju i dok povrće ne omekša, oko 10-12 minuta.
  8. Poslužite tople ražnjiće sa svežim biljem po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno povrće i ražnjići od tofua
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -