- Advertisement -
Sastojci za posno povrće i ražnjiće od tofua:
- 250g tofu sira,
- 2 šargarepe,
- 1 crvena paprika,
- 1 tikvica,
- 1 luk,
- 2 kašike tamari soja sosa (posne),
- 2 kašike balzamiko sirćeta (posnog),
- 1 kašika maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- drveni ražnjići (potopljeni u vodu pre korišćenja).
Posno povrće i ražnjići od tofua se priprema na sledeći način:
- U većoj posudi pomešajte tamari soja sos, balzamiko sirće, maslinovo ulje, so i biber.
- Dodajte isečeni tofu, šargarepu, crvenu papriku, tikvicu i luk u marinadu, pa dobro promešajte da se sastojci oblože.
- Ostavite da se marinira najmanje 30 minuta u frižideru.
- U međuvremenu, pripremite drvene ražnjiće tako što ćete ih potopiti u vodu.
- Nakon mariniranja, nanižite komade povrća i tofua na ražnjiće.
- Zagrejte roštilj ili gril tiganj na srednje visoku temperaturu.
- Stavite ražnjiće na roštilj ili tiganj i pecite sa svake strane dok ne dobiju lepu zlatno smeđu boju i dok povrće ne omekša, oko 10-12 minuta.
- Poslužite tople ražnjiće sa svežim biljem po želji.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posno povrće i ražnjići od tofua
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -