U 2dl mlake vode razmutiti kvasac i ½ kašike šećera.
Ostaviti 10 minuta da se kvasac aktivira.
U posudi za mešanje sipati brašno, po kašiku šećera i soli, sipati aktivirani kvasac pa umesiti testo mikserom, dodajući kašiku ulja i eventualno još vode dok se ne dobije kompaktna masa.
Testo svakako treba da bude nešto tvrđe.
Testo podeliti na 8 jednakih delova i od njih napraviti loptice koje treba da odstoje 10-15 minuta, prekrivene vlažnom pamučnom krpom.
Kada je svaka lopta (jufka) malo porasla palcem u sredini na praviti rupu i oblikovati u formu “debeljuškastog” đevreka.
Formirane bejgle ostaviti još desetak minuta da „odleže“ prekrivene krpom.
Kuvati ih u ključaloj vodi u koju smo dodali kašiku sode bikarbone po minut sa svake strane.
Kuvane bejgle posuti semenkama.
Bejgle peći u pećnici zagrejanoj na 220°C oko 20 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Sastojci za posnu zapečenu boraniju:
1 kg žute ili zelene boranije,
2 glavice crnog luka,
3 kom. šargarepe,
1 kom. peršuna (koren),
1 manji celer,
3-4 kom. paradajza,
veza peršunovog lista,
4-5 češnjeva belog luka,
so,
biber,
začin C,
1 kašičica djumbira u prahu,
ulje 1-1,5 dcl,
kašika aleve paprike.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više