U 2dl mlake vode razmutiti kvasac i ½ kašike šećera.
Ostaviti 10 minuta da se kvasac aktivira.
U posudi za mešanje sipati brašno, po kašiku šećera i soli, sipati aktivirani kvasac pa umesiti testo mikserom, dodajući kašiku ulja i eventualno još vode dok se ne dobije kompaktna masa.
Testo svakako treba da bude nešto tvrđe.
Testo podeliti na 8 jednakih delova i od njih napraviti loptice koje treba da odstoje 10-15 minuta, prekrivene vlažnom pamučnom krpom.
Kada je svaka lopta (jufka) malo porasla palcem u sredini na praviti rupu i oblikovati u formu “debeljuškastog” đevreka.
Formirane bejgle ostaviti još desetak minuta da „odleže“ prekrivene krpom.
Kuvati ih u ključaloj vodi u koju smo dodali kašiku sode bikarbone po minut sa svake strane.
Kuvane bejgle posuti semenkama.
Bejgle peći u pećnici zagrejanoj na 220°C oko 20 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Sastojci za posnu pitu sa spanaćem i paradajz prelivom:
Za koru:
2 šolje integralnog brašna,
1/2 šolje posnog maslaca ili maslinovog ulja,
prstohvat soli,
1/2 šolje hladne vode.
Za fil:
4 šolje svežeg spanaća,
1 šolja posnog sira (tofu ili posnog sira od biljnog mleka),
1 crveni luk,
2 čena belog luka,
so i biber po ukusu,
1 kašika maslinovog ulja za prženje.
Za preliv od paradajza:
1 šolja paradajz soka,
2 kašike paradajz pirea,
1 kašika posnog sirćeta (npr. od jabuka),
1 kašičica sušenog origana,
so i biber po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više