U 2dl mlake vode razmutiti kvasac i ½ kašike šećera.
Ostaviti 10 minuta da se kvasac aktivira.
U posudi za mešanje sipati brašno, po kašiku šećera i soli, sipati aktivirani kvasac pa umesiti testo mikserom, dodajući kašiku ulja i eventualno još vode dok se ne dobije kompaktna masa.
Testo svakako treba da bude nešto tvrđe.
Testo podeliti na 8 jednakih delova i od njih napraviti loptice koje treba da odstoje 10-15 minuta, prekrivene vlažnom pamučnom krpom.
Kada je svaka lopta (jufka) malo porasla palcem u sredini na praviti rupu i oblikovati u formu “debeljuškastog” đevreka.
Formirane bejgle ostaviti još desetak minuta da „odleže“ prekrivene krpom.
Kuvati ih u ključaloj vodi u koju smo dodali kašiku sode bikarbone po minut sa svake strane.
Kuvane bejgle posuti semenkama.
Bejgle peći u pećnici zagrejanoj na 220°C oko 20 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Sastojci za posne prolećne rolnice:
pakovanje tankih kora za pitu,
100 g šargarepe,
100 g kupusa,
100 g celera,
100 g tikvica,
soja sos,
biber,
so,
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više