Posno Bejgl pecivo

3012
- Advertisement -

Posno Bejgl pecivo

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno Bejgl pecivo:

  • 650g brašna,
  • ⅓ pakovanja kvasca,
  • 1,5 kašika šećera,
  • kašika soli,
  • 2dl vode,
  • kašika ulja,
  • 2l vode,
  • 1 kašika sode bikarbone,
  • susam, suncokret, lan.

Posno Bejgl pecivo se priprema na sledeći način:

  1. U 2dl mlake vode razmutiti kvasac i ½ kašike šećera.
  2. Ostaviti 10 minuta da se kvasac aktivira.
  3. U posudi za mešanje sipati brašno, po kašiku šećera i soli, sipati aktivirani kvasac pa umesiti testo mikserom,  dodajući kašiku ulja i eventualno još vode dok se ne dobije kompaktna masa.
  4. Testo svakako treba da bude nešto tvrđe.
  5. Testo podeliti na 8 jednakih delova i od njih napraviti loptice koje treba da odstoje 10-15 minuta, prekrivene vlažnom pamučnom krpom.
  6. Kada je svaka lopta (jufka) malo porasla palcem u sredini na praviti rupu i oblikovati u formu “debeljuškastog” đevreka.
  7. Formirane bejgle ostaviti još desetak minuta da „odleže“ prekrivene krpom.
  8. Kuvati ih u ključaloj vodi u koju smo dodali kašiku sode bikarbone po minut sa svake strane.
  9. Kuvane bejgle posuti semenkama.
  10. Bejgle peći u pećnici zagrejanoj na 220°C oko 20 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno Bejgl pecivo
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
- Advertisement -