Posna musaka od patlidžana sa paradajzom

1814
- Advertisement -

Posna musaka od patlidžana sa paradajzom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu musaku od patlidžana sa paradajzom:

  • 2 veća patlidžana,
  • 2 šolje paradajz sosa,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šolja vode,
  • so po ukusu,
  • biber po ukusu,
  • suvi začini po ukusu (po želji).

Posna musaka od patlidžana sa paradajzom se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte malo vode u tiganju i dodajte crveni luk i beli luk. Dinstajte dok luk ne postane staklast.
  2. Dodajte paradajz sos i začinite po ukusu. Ostavite da se krčka nekoliko minuta.
  3. Na drugom tiganju dinstajte kolutove patlidžana dok ne omekšaju.
  4. U vatrostalnu posudu složite red patlidžana, red paradajz sosa sa lukom, pa ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  5. Na kraju, prelijte preostalom vodom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta ili dok musaka ne postane zlatno smeđa.
  6. Poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka od patlidžana sa paradajzom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -