Naslovna Sastojci Paradajz sos

Sastojak: paradajz sos

Posni brusketi sa picom

Posni brusketi sa picom

Sastojci za posne bruskete sa picom: 1 vekna integralnog hleba ili bageta, isečenog na kriške ili trougliće, 2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, sitno seckana, 200 g paradajz sosa, 1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka, 100 g biljnog sira (opciono), 1 šaka svežeg bosiljka, iseckanog, so i biber po ukusu.
Posna musaka sa tikvicama i patlidžanom

Posna musaka sa tikvicama i patlidžanom

Sastojci za posnu musaku sa tikvicama i patlidžanom: 2 srednje tikvice, isečene na kolutove, 1 veliki patlidžan, isečen na kolutove, 2 krompira, tanko isečena, 1 crveni luk, seckan, 3 čena belog luka, sitno seckana, 400 g paradajz sosa, 1 kašika maslinovog ulja, so i biber po ukusu, kašičica suvog origana ili majčine dušice.
Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem

Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem

Sastojci za posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem: 300 g tunjevine iz konzerve, 12 listova lazanja (posne), 400 g paradajz sosa, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, 200 g spanaća, 100 g posnog sira (opciono), 3 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež bosiljak za serviranje.
Posna pica sa povrćem i tofuom

Posna pica sa povrćem i tofuom

Sastojci za posnu picu sa povrćem i tofuom: 1 posna podloga za picu (kupovna ili domaća), 1/2 šolje paradajz sosa, 1 šolja seckanog tofu sira, 1 šolja šampinjona, narezanih, 1/2 crvene paprike, seckane na trakice, 1/2 zelene paprike, seckane na trakice, 1 mala tikvica, isečena na kolutove, 1/2 crvenog luka, tanko narezanog, maslinovo ulje, origano, sušeni bosiljak, so i biber po ukusu.
Posne ćufte od leblebija u paradajz sosu

Posne ćufte od leblebija u paradajz sosu

Sastojci za posne ćufte od leblebija u paradajz sosu: Za ćufte: 400 g kuvanih leblebija (ili konzerviranih, oceđenih), 1 mala glavica crnog luka (sitno seckana), 2 čena belog luka (sitno seckana), 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica mlevenog kima, 1 kašičica mlevene paprike, 2 kašike brašna (pšenično, integralno ili bezglutensko), 2 kašike seckanog peršuna, so i biber po ukusu. Za sos: 500 ml paradajz sosa (pasata ili sitno seckani paradajz), 1 kašika maslinovog ulja, 1 crveni luk (sitno seckan), 2 čena belog luka (sitno seckana), 1 kašičica šećera ili agave sirupa (po želji), so, biber i bosiljak po ukusu.
Posna margarita pica

Posna margarita pica

Sastojci za posnu margarita picu: Za testo: 2 šolje brašna, 1 kašičica sušenog kvasca, 1/2 kašičice šećera, 3/4 šolje tople vode, 1/2 kašičice soli, 2 kašike maslinovog ulja. Za preliv: 1/2 šolje paradajz sosa, 2 sveža paradajza (isečena na tanke kolutove), 1/2 šolje biljne mocarele ili sira od indijskih oraha, svež bosiljak, maslinovo ulje za prelivanje, so i biber po ukusu.
Posna musaka sa sojom i tikvicama

Posna musaka sa sojom i tikvicama

Sastojci za posnu musaku sa sojom i tikvicama: 2 srednje tikvice, 200 g sojinih komadića, 2 glavice crnog luka, 3 čena belog luka, 2 srednja krompira, 2 šargarepe, 1 paprika, 400 ml paradajz sosa, 1 kašičica mlevene paprike, so i biber po ukusu, 2 kašike ulja, svež peršun za dekoraciju.
Posna musaka od pečenih paprika

Posna musaka od pečenih paprika

Sastojci za posnu musaku od pečenih paprika: 6-8 crvenih pečenih paprika, 4 krompira, oljuštena i isečena na tanke kriške, 2 šargarepe, isečene na kolutove, 1 crni luk, sitno iseckan, 3 čena belog luka, sitno iseckana, 200 ml paradajz sosa, 200 ml biljnog mleka (sojino, bademovo, itd.), 2 kašike brašna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
Posna pica sa spanaćem

Posna pica sa spanaćem

Sastojci za posnu picu sa spanaćem: 300 g pica testa (možete koristiti kupovno ili pripremiti domaće), 200 g svežeg spanaća, 2 kašike maslinovog ulja, 1 čen belog luka, sitno seckan, 100 g posnog sira (opciono), 3 kašike paradajz sosa, so i biber po ukusu.
Posna palenta sa povrćem

Posna palenta sa povrćem

Sastojci za posnu palentu sa povrćem: 1 šolja palente, 4 šolje vode, 1 kašičica soli, 2 kašike maslinovog ulja, 1 crvena paprika (iseckana), 1 tikvica (iseckana), 1 šargarepa (iseckana), 1 crveni luk (iseckan), 2 čena belog luka (sitno seckana), 1 šolja paradajz sosa, sveže peršun (za garniranje).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -